Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Care sunt alegerile simple pe care sa le faci in viata de zi cu zi?


dus receTi s-a intamplat vreodata sa rumegi in cap un lucru absolut banal, gen ce este mai eficient sa faci, sa mergi sau sa alergi? Sau ce sa alegi intre o periuta obisnuita sau una electrica? Sa vedem ce ne zic expertii si sa-i lasam sa ne scoata din mister.

Baie calda sau dus dimineata?

Desi multe persoane considera ca apa calda si aditivii din sapunuri deshidrateaza pielea, nu exista dovezi care sa sustina aceste crezuri, decat in cazul in care ai anumite afectiuni ale pielii precum eczemele. Dermatologii sustin ca dusurile calai sunt mai eficiente dimineata pentru a ne revigora si a ne intra in forma. Pastreaza momentele speciale ale unei bai calde pentru seara – temperatura corporala iti va avertiza organismul ca e cazul sa intre in “sleep mode”.

Compresa calda sau gheata pentru rani?

Cel mai eficient tratament pentru ranile mai superficiale este sistemul OGCET: odihna, gheata, compresie, elevatie si trimitere de la medicul de familie pentru investigatii amanuntite cand este cazul. Pune niste gheata intr-o punga de plastic, daca ai posibilitatea, si tamponeaza-te cu un prosop umed. Fa asta o data la 20 de minute la fiecare 2 ore in primele 48-72 de ore dupa ce te-ai ranit. Persoanele mai in varsta, copiii si cei cu probleme de irculatie ar putea fi mai sensibili la rece.


Mesteca o bomboana mentolata sau guma?

Bomboanele mentolate si dropsurile pot cauza carii grave, cam ca oricare alta bomboana de altfel, in general in jurul gingiilor, unde este mai greu sa patrunzi cu periuta. Daca vrei sa iti reimprospatezi respiratia, mai bine alegi apa de gura sau guma de mestecat fara zahar.

periutaPeriuta manuala sau electrica?

Periutele electrice cu capete rotative si oscilante s-au dovedit cu 17% mai eficiente in inlaturarea placii dentare, spre deosebire de periutele manuale. Totusi, de retinut este ca indiferent ce fel de periuta alegi, tehnica ta de periere este ceea ce conteaza cel mai mult. Miscarile circulare care acopera intreaga suprafata a dintilor sunt mult mai bune decat miscarile dintr-o parte in alta.

Mers sau alergat?

Pentru persoanele sedentare si care nu au timp de sala, mersul pe jos este potrivit. Desi alergatul arde cu 30% mai multe calorii, riscul de a te accidenta este mai mare, avand un impact mare asupra articulatiilor. Plus ca optiunea de a renunta poate fi folosita mult mai rapid decat in cazul unor plimbari placute. Cel mai important aspect este ca nevoia de a face miscare dupa o masa copioasa nu poate fi indeplinita prin alergare, insa o plimbare in forta poti face. Bine, sper sa nu fie cazul unei mese atat de copioase incat sa nu te mai poti ridica de la masa :)

Tipa sau retrage-te si calmeaza-te?

angerRecunosc ca pe asta o voi incerca! Psihiatrii ne sfatuiesc sa numaram pana la10. Se pare ca intotdeauna este mai bine sa te calmezi, sa reflectezi asupra motivului supararii si asupra felului in care poti rezolva situatia. Pentru mine cel putin calmarea n-a reprezentat niciodata o optiune. Daca tu incepi sa te certi si cealalta persoana va deveni defensiva si va sari la cearta la randul ei. Bine este sa cantaresti gravitatea problemei si apoi sa discuti cu calm si argumentat. Nu este bine nici sa tii frustrarile in tine, caci vor ajunge sa se rasfranga asupra ta.

Masline verzi sau negre?

Maslinele verzi nu sunt coapte in intregime, prin urmare contin cam jumatate din grasimile celor negre.


Ata dentara sau apa de gura?

Curatarea intre dinti cu atat dentara inlatura placa dentara lipicioasa pe care periajul nu o poate atinge. Si in timp ce apa de gura te poate ajuta sa ascunzi respiratia urat mirositoare (denumita stiintific, halitosis), beneficiile asupra sanatatii sunt limitate. Asa mai bine investesti in niste ata dentara pe care o poti lua peste tot dupa tine.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Sa desfiintam miturile legate de hidratarea pielii

Frumusetea pielii este o preocupare constanta pentru noi toate. Desi unele dintre noi au fost inzestrare cu un ten perfect de la natura, pe cand altele sunt cobai vesnici pentru diverse produse, trebuie sa recunoastem ...
 » mai mult...

La ce poate fi folosit uleiul de cocos?

Zilele astea am tot citit despre uleiul de cocos. Am mai si vorbit cu diverse tipe care imi tot spuneau ca il folosesc cand mor de pofta dupa o clatita si nu vor sa o prepare in ulei obisnuit sau in cel de palmier. ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici