Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce alimente nesanatoase cauzeaza cancer?


alim cancerDeja citesc pe toate "drumurile" despre cum nu stiu ce aliment cauzeaza cancer, nu stiu ce fenomen se produce si creste riscul aparitiei cancerului, cam orice pare a avea efect cancerigen, dar cu toate astea o gramada de lume continua sa se alimente in cel mai haotic si nesanatos mod. Eh, pe mine, ca si pe tine banuiesc, ma intereseaza care chiar sunt acele alimente de care trebuie sa ne ferim ca de cainii turbati pentru ca au fost dovedite stiintific ca ne cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase.

Ce sa nu mananc? Care sunr cele mai nocive alimente?

Am facut un top al acestor alimente care cauzeaza cancer si pe care ar trebui sa le eliminam din alimentatia noastra definitiv.  Nu o sa surprinda pe nimeni cateva mentiuni din aceasta lista, dar cu fiecare articol pe aceasta tema sper ca ne apropiem din ce in ce mai mult de ziua in care vom intelege de ce este gresit sa ne alimentam cu tot felul de inventii ale lumii contemporane.

1. Organismele modificate genetic (prescurtate si OMG-uri sau GMO-uri)

Da, nicio surpriza aici. Organismele modificate genetic nu au ce cauta intr-o dieta care sa ne fereasca de cancer, intrucat atat aceste OMG-uri cat si chimicalele folosite pentru cresterea lor se pare ca pot conduce la dezvoltarea rapida a tumorilor. Din pacate mai toate alimentele au inceput sa sufere modificari de acest gen si inca nu traim zilele acelea pline de prosperitate in care sa ne permitem sa mancam numai eco/bio/organic.

Cu toate astea putem incerca sa ne ferim de anumite derivate modificate genetic ale porumbului, produselor de soia sau rapita. Iti mai recomand si sa ai grija la sursele de carne si de oua pe care le alegi, chiar pot face diferenta din punct de vedere nutritional si nu sunt produse cu ajutorul minunilor scoase de biochimie.

2. Carnea procesata

carne procesataEh, ca tot ziceam anterior de sursele de carne pe care le alegi facem o categorie separata de alimente pe care ar trebui sa le eviti total. In categoria produselor de carne de cea mai proasta calitate sunt incluse desigur mezelurile (inca mai crede cineva ca sunt sanatoase??), bacon, salam, carnati si crenvursti, toate aceste produse care contin tot felul de chimicale si conservanti care le mentin proaspete si aspectuoase, insa care le mai ofera si "calitati" cancerigene.

Atat nitratul de sodiu cat si nitritul de sodiu sunt dovedite ca fiind substante care cresc riscul de cancer de colon si alte forme de cancer, asta pe langa alte anumite boli pulmonare sau migrene.

3. Popcorn la microunde

Acele pungute ieftine pe care le gasesti cam la orice magazin de la coltul blocului pot fi convenabile ca o gustare sau rontaiala pentru un film insa sunt pline de chimicale care nu numai ca pot produce infertilitate, dar si cancer de ficat, testicular sau pancreatic.

Acidul perfluorooctanoic este cel cu potential carcinogen, cateva studii independente punandu-l in legatura cu dezvoltarea tumorilor. In egala masura de nociv este si diacetilul care cauzeaza atat afectiuni pulmonare, cat si cancer. Chiar citeam cum din cauza unei boli grave cauzate de diacetil, un american a fost despagubit cu cateva milioane de dolari.

Mai bine iti cumperi niste porumb si iti faci propriile floricele acasa, sunt o gustare sanatoasa si cu o cantitate rezonabila de calorii.

4. Sucurile carbogazoase

La fel ca si carnurile procesate, sucurile cauzeaza si ele cancer. Sunt pline de zahar, aditivi alimentari si sucuricoloranti, ele cresc aciditatea din organism si efectiv hranesc celulele canceroase. Citeste mai multe despre aditivii alimentari si E-urile nocive in articolul pe care l-am scris acum ceva vreme.

5. Sucurile si alimentele dietetice

Ei bine daca ai crezut ca scapi cu basma curata band sucuri dietetice, afla ca acestea sunt si mai nocive decat omoloagele lor pline de zahar.

Consumat in exces, aspartamul cauzeaza o serie destul de ampla de afectiuni precum defecte congenitale si cancer. Sucraloza (Splenda), zaharina si alti indulcitori artificiali pot cauza si ei cancer daca sunt consumati in exces.

6. Faina alba rafinat

Faina rafinata este un ingredient pe care il vedem pe mai toate produsele procesate pe care eu te sfatuiesc cu fiecare ocazie sa nu consumi. Ceea ce trebuie sa te ingrijoreze este continutul excesiv de carbohidrati goi ai acesteia. Un studiu publicat in "Cancer Epidemiology, Mile Markers, and Prevention" a descoperit ca un consum regulat de carbohidrati rafinati creste cu 220% riscul cancerului de san printre femei.

Produsele cu indice glicemic ridicat cresc rapid glicemia, lucru care hraneste celulele de cancer si il determina sa se extinda in organism.

7. Zaharul rafinat

Acelasi lucru se aplica si zaharului procesat, care creste brusc nivelul insulinei si participa la dezvoltarea celulelor canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza precum siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza sunt in mod deosebit nocivi, intrucat celulele canceroase ii metabolizeaza rapid si cu usurinta pentru a putea creste mari si cat se poate de periculoase.

Si daca ne gandim cate produse delicioase gen biscuiti, prajituri, sucuri, placinte, sosuri, cereale si toata gama de produse procesate contin vreun tip de indulcitor de care n-ar trebui sa ne atingem, putem numai sa deducem cam de ce statisticile legate de incidenta cancerului nu sunt prea imbucuratoare.

omg8. Fructele "murdare" precum merele, strugurii

Recunosc ca introduc si categoria aceasta numai pentru ca este promovata peste tot si nu pentru ca se poate spera ca vor fi multe persoane care se vor inghesui sa consume numai fructe si legume bio.

Daca mai aveai nevoie sa ti se spuna ca ceea ce gasesti in galantarele magazinelor si hipermarket-urilor nu este chiar de cea mai buna calitate, chiar daca vorbim despre fructe si legume, imi pare rau sa te informez si eu ca realitatea chiar este cruda (desi pretinde ca e proaspata si delicioasa :) ).

Vorbim despre o serie de alimente cu valori nutritionale sub nivelul celor organice sau crescute in livada bunicii, alimente si ele crescute in mod artificial, cu pesticide, care prezinta un risc de cancer major.

9. Rosiile la conserva

Majoritatea conservelor prezinta un risc destul de mare din cauza cutiei in sine. Acestea contin deja renumitul bisfenol A, un compus care poate cauza infertilitate, boli de inima, diabet, obezitate etc.

Conservele de rosii sunt cu atat mai periculoase cu cat acestea au o aciditate crescuta iar acest lucru va determina ca BPA-ul sa patrunda rosiile.

10. Chips-urile

Normal ca chips-urile sunt nesanatoase! Mi se pare deja un nonsens sa mai mentionez asta. Pe langa a contine multe grasimi trans si o cantitate mult prea mare de sare, chips-urile contin o multime de conservanti, coloranti si arome.

Mai mult, pentru a fi asa rumeni si crocanti, cartofii sunt preparati la temperaturi foarte ridicate care produc un compus carcinogen, acrilamida.

11. Somonul de crescatorie

Somonul de crescatorie este un alt aliment pe care multa lume il cumpara crezand ca isi face un bine ca doar mananca peste, insa si el are potential carcinogen, continand cantitati mari de cadmiu si plumb, PCB (bifenil policlorinat), retardanti de foc, pesticide si antibiotice.

12. Uleiuri hidrogenate

uleiuriDesi toata lumea vrea sa manance cat mai light parca reusesc sa se fereasca numai de grasimile sanatoase pe care le putem consuma in iaurtul, smantana si untul integrale. Am inclus grasimile sanatoase in lista mea de mituri alimentare care inca persista in ciuda multiplelor studii care ne sunt fluturate prin fata ochilor.

Uleiurile hidrogenate sunt folosite pentru conservarea alimentelor si pentru a rezista cat mai mult timp pe rafturile magazinelor. Partea proasta este ca uleiurile hidrogenate modifica structura si flexibilitatea membranelor celulare din organism, ceea ce poate conduce la producerea unor afectiuni teribile precum cancerul.

Multi producatori inselatori sustin sus si tare ca au inlocuit uleiurile hidrogenate cu ulei de palmier sau alte alternative care se presupune ca sunt mai sanatoase dar de fapt grasimile trans sunt in continuare folosite la scara larga si continua sa faca la fel de mult rau.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Indulcitorii artificiali dauneaza sanatatii? Te ingrasa?

Tema acesta a indulcitorilor artificiali vad ca nu primeste atat de multa promovare precum poate ar trebui, poate numai in contextul in care se dezbat ingredientele vreunei bauturi racoritoare care pentru a crea ...
 » mai mult...

Mituri si greseli despre alimentatie care nu sustin sanatatea sau slabirea

Nu de putine ori m-am confruntat cu idei preconcepute legate de nutritie, idei ce au fost perpetuate de-a lungul anilor si care in ciuda straduintei multor nutritionisti sau persoane la curent cu noile cercetari ...
 » mai mult...

Cum se mentin in forma vedetele - diete, antrenamente, stil de viata

Se poate spune ca viata vedetelor este una aproape lipsita de griji, isi permit tot ceea ce isi doresc, primesc tot felul de articole gratis, mananca in cele mai selecte locuri, au stilisti, bucatari, soferi, totul le ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici