Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Cum prepari siropul de catina acasa?


catina reteteNu sunt eu chiar genul care promoveaza leacuri “babesti” sau da retete prea clasice de remedii naturiste, dar unele imi mai atrag si mie atentia. Daca tot am vorbit despre cat de sanatoasa este catina (eu si mai tot internetul), am zis sa iti prezint si felul in care o poti folosi ca tratament natural pentru… orice aproape.
Te-as sfatui sa nu consumi totusi catina in orele tarzii ale serii pentru ca risti sa iti strici somnul.

Cum se prepara catina?

  1. Ceaiul de catina. Ceaiul de catina se gaseste la orice plafar insa il poti prepara si in casa. Bagi fructele de catina la cuptor pana cand se stafidesc si adaugi cam 1-2 lingurite peste apa clocotita. Lasi fructele uscate de catina la infuzat 15 minute, il strecori si consumi. Poti adauga la ceaiul de catina si flori de macese sau orice alt ceai iti place. Poti folosi si pulbere de catina pentru un ceai delicios si sanatos.
  2. Pulberea de catina uscata. Este destul de evident ca pulberea de catina se obtine din fructele uscate de catina, care sunt macinate prin rasnita. Tine-o in borcane de sticla pentru mentinerea intacta a partii uleioase.
  3. Sucul de catina. Zdrobeste 700-800 g de fructe proaspete de catina, pune-le in 5-6l de apa si un kilogram de zahar. Pune-le la fiert si amesteca-le cu o lingura de lemn. Strecoara bautura si, dupa ce se raceste, depoziteaz-o in sticle bine inchise. Poti face combinatii intre sucul de catina si sucul de morcovi.
  4. Siropul de catina. Desi poti cumpara siropul de catina de la magazinele naturiste, poti la fel de bine sa il prepari si in casa. Curata catina de codite, spal-o bine si da-o prin robotul de bucatarie. Strecoar-o apoi prin panza de tifon si adauga siropul rezultat intr-un vas de plastic. Cojile, semintele si cam tot ce a ramas in urma strecurarii trebuie clatite cu apa fiarta si racita si adaugate apoi pentru prima transa de sirop. Masoara siropul si la 1 litru de sirop se adauga 2 aspirine, lasand totul 24 de ore la macerat la rece. La aceasta compozitie se mai poate adauga un pliculet de sare de lamaie. Dupa ce s-au scurs cele 24 de ore, adauga 1kg de zahar sau 1/2kg de miere la 1l de sirop si amesteca-le pana se omogenizeaza. Siropul trebuie tinut la rece si are termen de valabilitate pana la 2 ani.
  5. Uleiul de catina. Cred ca cel mai indicat este sa il cumperi din magazine intrucat procesul de preparare este ceva mai complicat decat in cazul celorlalte compozitii.
  6. Miere cu catina. Peste tot vad cum mierea e promovata ca fiind un miracol al naturii si, nu stiu daca am mai mentionat asta vreodata, dar eu nu as putea spune ca sunt de aceeasi parere, poti obtine o doza foarte buna de antioxidanti, vitamine si minerale fara o cantitate atat de mare de zahar si atatea calorii cum are mierea, dintr-o multime de alte alimente. In primul rand, bine ar fi sa nu pierzi din vedere cate calorii are mierea (300 calorii la 100g), atunci cand o incluzi in alimentatia zilnica. Combinatia de miere cu catina nu e complicata deloc. Dupa ce ai spalat si zdrobit fructele de catina, adauga-le intr-un borcan de 800g pana umpli doua treimi si restul completeaza cu miere. Lasa mixul la macerat in frigider cam 7-10 zile, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura de lemn.




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Pui cacciatore rapid

4 portii Timp de preparare: 40 minute Ingrediente pui cacciatore 30 grame de faina universala 800 grame de piept de pui dezosat fara piele un varf de sare un varf de piper 2 linguri ulei de masline ...
 » mai mult...

Care sunt principalele beneficii ale ceaiului?

Eu sunt o mare bautoare de ceai. Beau ceaiuri atat pentru beneficiile pe care le aduc asupra sanatatii, cat si pentru gustul grozav al unora. De cele mai multe ori, cele bune pentru sanatate nu sunt si cele pe care le ...
 » mai mult...

Care sunt efectele nocive ale ceaiului?

Despre beneficiile ceaiului am vorbit si probabil ca voi mai vorbi pentru ca alaturi de cafea, reprezinta forma mea de bucurie prin gust datorita lichidelor. Pe mine ma macina de mult timp problema aceasta a ceaiurilor. ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici