Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

De ce este sanatos ceaiul de ghimbir si ce efecte benefice are asupra organismului?


ceai ghimbir beneficiiIn prima parte a articolului am vorbit despre cum se prepara ceaiul de ghimbir si care sunt in mare beneficiile acestuia pentru sanatate. Am zis sa mai extindem putin cunostintele si sa ne convingem de ce merita sa consumam aceasta bautura extrem de sanatoasa.

Sanatatea dintr-o cana de ceai – ceaiul de ghimbir

  1. Combate disconfortul digestiv prin imbunatatirea absorbtiei substantelor benefice din alimente si prevenirea supraalimentatiei. Prin urmare, ceaiul de ghimbir consumat dupa mesele bogate in calorii este excelent pentru accelerarea digestiei.
  2. Mai mult, daca il vei consuma zi de zi, ceaiul de ghimbir poate preveni aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei datorita substantelor chimice din compozitia sa, care tonifiaza musculatura tractului digestiv, si impiedica nivelul crescut de acid gastric, care poate cauza arsuri la stomac.
  3. Ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, care reduc riscul de infectii sau afectiuni. De exemplu, o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substantele active din ghimbir blocheaza depozitarea grasimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rau si ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer.
  4. De asemenea, ceaiul de ghimbir este extrem de eficient in tratarea racelilor datorita faptului ca decongestioneaza caile respiratorii superioare, umezeste muscoasa gatului, ajutand astfel la ameliorarea tusei, si favorizeaza expectoratia, care grabeste astfel procesul de vindecare. in plus, amelioreaza simptomele suparatoare ale alergiilor.
  5. Ceaiul de ghimbir este excelent si pentru o buna circulatie a sangelui, previne formarea cheagurilor si ajuta la transportul oxigenului si asubstantelor nutritive catre toate organele vitale din corp, inclusiv catre penis (de unde si efectul afrodisiac). Aminoacizii si mineralele din radacina de ghimbir promoveaza de asemenea nivelul de eritrocite, drept urmare este reduc riscul de boli cardiovasculare.
  6. Daca stii ca suferi de rau de mare, masina sau avion, atunci ceaiul de ghimbir este posibil sa fie cam cel mai bun remediu impotriva acestor senzatii neplacute. Ceaiul de ghimbir reduce stresul care conduce la acea stare de rau provocata de miscare. In egala masura, gingerolul poate bloca anumiti chemoreceptori din creier, astfel incat este blocata senzatia de greata sau voma.
  7. Ceaiul de ghimbir face minuni si in privinta sanatatii articulatiilor, prevenind deja renumita artrita reumatoida. Pentru noi ca iubitori de fitness, ceaiul de ghimbir devine aproape imperios astfel. Substantele chimice din ghimbir tin in frau enzimele COX-1 si COX-2, responsabile de aparitia inflamatiilor in organism.
  8. De asemenea, substantele mentionate la punctul anterior pot fi utile in tratarea migrenelor, a osteoartritei, a durerilor de spate sau a crampelor musculare. Mare grija insa la consumul de ghimbir in combinatie cu medicamente non-steoridiene, deoarece exista riscul crescut de sangerari si alte efecte adverse.
  9. Pentru persoanele care se confrunta cu afectiunea numita picior de atlet, o boala cutanata localizata intre degetele de la picioare, pot face bai cu ceai de ghimbir, care ajuta la reducerea senzatiei de mancarime, a arsurilor si a umflaturilor din zona respectiva.
  10. Crampele menstruale pot fi si ele combatute cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Iar daca nu iti place gustul ghimbirului, atunci am o veste buna. Compresele imbibate cu acest lichid sunt eficiente atunci cand sunt aplicate pe regiunea inferioara a abdomenului poate ameliora durerile si relaxeaza musculatura.
  11. Daca totusi iti place sa bei o ceasca de ceai de ghimbir, afla ca te ajuta sa scapi de stres si are un excelent efect energizant, motiv pentru care nu iti recomandam sa il consumi seara, ci doar dimineata, la primele ore, pentru a face fata cu brio tuturor sarcinilor de serviciu si nu numai.




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Metode naturale si simple pentru o digestie mai buna

Desi nu este un subiect chiar atat de placut de dezbatut, digestia sanatoasa ar trebui sa ramana una dintre principalele noastre griji avand in vedere ca ea determina cam intreaga noastra stare de sanatate si stare de ...
 » mai mult...

Ma ajuta sa slabesc pastilele cu Garcinia Cambogia? Care sunt efectele adverse?

Imi aduc aminte de zilele in care eram fana infocata a lui Dr. Oz. Asteptam cu nerabdare sa se faca ora 22 si ma postez in fata TV-ului, uneori o urmaream chiar si in reluare. Clar orice recomandare de-a lui ma ...
 » mai mult...

Ceai de tei - beneficii si efecte adverse

Nu vreau sa ma plang de zilele racoroase dupa ce am suferit grav din cauza caniculei, insa parca ploaia ma baga direct intr-o stare depresiva. Partea buna e ca mi-am reamintit de un ceai care imi place foarte mult, insa ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici