Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

De ce sa incerci antrenamentele functionale?


antrenament functionalAuzim tot mai des despre antrenamentele functionale si antrenamentele pentru intarirea trunchiului, dar o fi oare o alta moda in fitness sau ar trebui sa ne gandim serios daca sa ne orientam catre acest tip de miscari.

Pe scurt, antrenamentele functionale au urmatoarele beneficii:

  • dezvoltarea “fortei interioare”
  • rezistenta
  • echilibru imbunatatit
  • amplitudine a miscarii imbunatatita

Antrenamentele functionale iti permit sa lucrezi muschii din diferite planuri (pregatindu-i din mai multe unghiuri) si sa dezvolti forta in acei muschi stabilizatori, dar si in muschii principali, in grupele mari musculare. Desi nu voi contesta valoarea aparatelor din sala de forta, exercitiile cu greutati libere sau cu greutatea propriului corp si diverse accesorii de fitness sunt cele care mimeaza mai bine miscarile folosite in viata de zi cu zi.

Daca esti femeie, afla ca beneficiile antrenamentelor functionale sunt cu atat mai marete! Stiai ca femeile sunt mai expuse luxatiilor si accidentarilor decat barbatii? Din cauza hormonilor si structurii anatomice, femeile sunt in mod special susceptibile accidentarilor la genunchi. Femeile sunt cele care jongleaza tot felul de activitati de la caratul de cumparaturi, treburi casnice gen curatat prin casa, adunatul de jucarii etc.

Noi toti desfasuram activitati gen caratul bagajelor pentru vacanta, mutatul de mobila, jucatul de tenis, stersul podelei sau intinsul dupa diverse obiecte prin dulapuri.

Echipament pentru antrenamentul functional

N-ar fi rau sa incepi cu exercitii care folosesc ca rezistenta greutatea propriului corp. Odata ce depasesti nivelul asta de pregatire fizica, poti sa te folosesti de diferite accesorii si echipamente cum ar fi mingi de stabilitate, mingi medicinale, kettle bell-uri, gantere, benzi de rezistenta, accesorii de yoga sau box.

Beneficiile antrenamentelor functionale

  1. Miscarile conteaza. Corpul nostru a fost creat pentru a se misca, nu pentru a sta asezat intr-o rana pe canapea in fata televizorului sau pe un scaun incomod la birou. Antrenamentul functional se axeaza pe tipare de miscari in cadrul antrenamentelor decat pe izolarea muschilor individuali. Daca iti petreci cea mai mare parte a zilei de munca stand pe scaun la birou, poate ca impinsul la presa pentru piept nu va fi chiar un exercitiu de fitness productiv.
  2. Imbunatatirea posturii: Antrenamentul functional te poate ajuta sa iti corectezi postura si dezechilibrele musculare cauzate de obiceiurile zilnice nesantoase si de joburile stresante.
  3. Arderea grasimii: antrenantele functionale furnizeaza niste antrenamante fantastice pentru arderea grasimilor, prin incorporarea exercitiilor pentru intregul corp care imbunatatesc forta, rezistenta si accelereaza metabolismul. Nu vei pierde vremea nici macar un minut in cadrul unui antrenament.
  4. Tonifiere musculara/densitate: dezvolta un corp puternic si svelt. Daca te vei uita la gimnastii olimpici poate vei observa cum in mod constant se folosesc de tipare de miscare si isi ridica propria greutate, nu fac neaparat flexii pentru biceps si nici nu stau ore in sir calare pe aparatele de cardio.
  5. Stabilitate: fiecare sesiune de antrenament functional include exercitii de flexibilitate, mobilitate, stabilitate pentru zona de core, echilibru si principii ale antrenamentelor de forta. Ele iti vor provoca in mod constant corpul pentru a deveni mai puternic, mai sanatos si cu o vibratie mai pozitiva :)
  6. Orientat catre imbunatatirea capacitatilor sportive: antrenamentele functionale furnizeaza un antrenament de conditionare ideal pentru cei care deja mai fac si un alt sport. Acestea iti vor imbunatati relatia dintre sistemul nervos si musculoscheletal, prin miscarile rapide, reactive si puternice – indiferent ca faci ca sport golf, rugby sau MMA.
  7. Forta in zona trunchiului (core): fiecare exercitiu functional implica activarea zonei de core, educandu-ne trunchiul sa stabilizeze  coloana impotriva fortelor exterioare printr-o serie de pattern-uri de miscari si pozitii corporale.




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Interviu cu Razvan Doica - 2k Sport House

Razvan Doica este unul dintre sportivii pe care ii apreciez cel mai mult. Il apreciam oricum datorita performantei sportive, iar dupa ce l-am si cunoscut si am discutat despre conceptul sau de antrenament, cu atat mai ...
 » mai mult...

Cum se mentin in forma vedetele - diete, antrenamente, stil de viata

Se poate spune ca viata vedetelor este una aproape lipsita de griji, isi permit tot ceea ce isi doresc, primesc tot felul de articole gratis, mananca in cele mai selecte locuri, au stilisti, bucatari, soferi, totul le ...
 » mai mult...

Exercitii pentru femeile care isi fac antrenamentul la sala

De data aceasta am ales sa prezint antrenamentul, alimentatia si suplimente frumoasei doamne de 30 de ani (deci, da, si la 30 de ani poti arata beton!), competitoare la sectiunea Bikini Fitness, pe numele ei Brooke ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici