Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

De ce trebuie macinate semintele de in si o reteta pentru briose din seminte de in


seminte in brioseAvand in vedere ca vreau sa invat si eu sa mai "gatesc" sua macar sa prepar cate ceva  mai elaborat decat salatele, dar si mai usor decat o friptura sau stiu eu ce prajitura vegana care necesita dibacie in bucatarie. In acest sens, am cautat niste retete simple si fara doar si poate sanatoase menite sa iti ofere un deliciu bine meritat dupa un antrenament sau in rarele zile cand mai trebuie sa te premiezi pentru ca respecti in general cu strictete regimul alimentar si programul la sala.

Beneficii maxime de la semintele de in

Beneficiul semintelor de in este faptul ca primesti ceea ce o pastila nu iti poate oferi, gust si nutrienti din mancare. Un lucru demn de mentionat este acela ca semintele de in au continutul de omega-3 in interiorul lor, deci trebuie sa le mesteci bine altfel vor fi destul de greu de digerat.

Pentru obtinerea beneficiile semintelor de in macina-le la apartul de rasnit cafea sau intr-un blender si adauga-le in retetele tale de aluaturi sanatoase. Sau adauga semintele de in peste cereale, budinci sau in shake-uri.

Semintele de in aduc o multime de beneficii sanatatii, ele contin niveluri ridicate de acizi grasi omega-3, fibre si lignani, un anumit tip de fitochimicale. Omega-3-urile nu se gasesc in foarte multe alimente si sunt considerate forme de grasimi esentiale. Este absolut necesar sa ne extragem omega-3-ul din surse alimentare sau prin administrarea unor suplimente intrucat organismul nostru nu poate produce acesti acizi grasi.

Lignanii actioneaza ca antioxidanti si te-ar putea ajuta la reducerea riscului dezvoltarii celulelor canceroase si in lupta pentru preventia sau combatere multor afectiuni, precum diabetul, bolile coronariene, infarcte, tensiune ridicata etc .

Fibrele, asa cum auzi printre toate sfaturile specialistilor, ajuta ca tractul tau digestiv sa functioneze ca pe roate si astfel previi cu succes constipatia.

Trebuie macinate semintele de in?

Este vorba ca pur si simplu sistemului tau digestiv ii este mai usor sa digere semintele de in deja macinate. Semintele de in intregi trec prin tractul digestiv in mare parte nedigerate, daca nu le rontai tu suficient de bine (dar intre noi fie vorba, cine sta sa mestece cu atata acuratete niste seminte minuscule??).

Mai mult, acizii grasi omega-3, lignanii si potasiul se regasesc in interiorul semintei, prin urmare, daca esti unul dintre curajosii care vor sa zdrobeasca semintele de in intre dinti, risti sa nu obtii beneficiile lor pe deplin. Plus ca niciodata nu vei putea zdrobi mai bine semintele decat ar face-o o rasnita!

Cum stii daca s-au rancezit semintele de in?

In primul rand va trebui sa verifici termenul de valabilitate, apoi trebuie sa mirosi semintele, iar daca au un iz de peste, atunci s-au rancezit. Daca totusi mirosul nu te edifica, poti gusta putin si daca nu simti acea aroma slaba de nuca, ci una amara, acra sau pur si simplu neapetisanta, atunci sunt rancede.

Pentru mentinerea lor intr-o forma cat mai proaspata le poti depozita in frigider sau congelator, insa nici asa nu ai certitudinea ca vor rezista foarte mult.

Iaurt sau fulgi ovaz cu seminte de in

Alegerea mea este intotdeauna iaurtul grecesc, bogat in proteine, ideal pentru mentinerea masei musculare. Plus ca fiind mai cremos, inmoaie foarte bine semintele de in. Desigur ca daca vrei sa ai parte de un aliment si mai moale si pufos, atunci alege sa rasnesti semintele de in, dupa cum probabil stii deja, chiar este recomandat pentru obtinere beneficiilor maxime, semintele de in sa fie macinate pentru a deveni mai usor digerabile.

Tine minte ca atunci cand adaugi semintele de in in fulgii tai de ovaz sau in shake-urile proteice sa bagi la frigider ceea ce iti ramane, pentru ca uleiul din ele se poate rancezi. Parerea mea este sa iti faci pur si simplu o cantitate cat sa iti ajunga pentru o portie. Le poti presara fara probleme si peste salata.

Briose cu seminte de in si dovleac (12 portii)

Aceste mici briose sunt pline de vitamina B, omega-3, fibre si iti aduc si beneficiile uleiului de cocos. Le poti manca la micul dejun sau inainte de antrenament relaxa. Eu iubesc gustul dovleacului si nu uita ca este un aliment foarte sanatos.

Ingrediente:

  • 200 grame de faina integrala
  • 100 grame de seminte de in
  • 5 grame de praf de copt
  • o lingurita jumatate de scortisoara
  • o lingurita de praf de ghimbir
  • (alte mirodenii preferate)
  • 150 de grame de sirop de artar
  • 500 grame de piure de dovleac
  • 1 ou mare
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • O lingurita de vanilie
  • 80 ml de ulei de cocos virgin
  • 100 grame stafide
  • 100 grame nuci

Preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 400 de grade. Combina faina, semintele de in, praful de copt, mirodeniile si siropul de artar intr-un castron de marime medie.
  2. Intr-un alt castron de marime medie, combina dovleacul, ouale, laptele, apa, banilia si uleiul de cocos si bate-le cu telul pana se omogenizeaza.
  3. Toarna incet combinatia cu dovleac peste ingredientele uscate. Amesteca si adauga apoi stafidele si nucile.
  4. Toarna aluatul in formele de briosa tapetate cu ulei de cocos virgin sau unt. Lasa-le la copt timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc pe deasupra.

Valori nutritionale pentru o briosa:

  • Calorii: 235
  • Grasimi: 12 g
  • Grasimi saturate: 6 g
  • Colesterol: 18 mg
  • Sodiu: 72 mg
  • Carbohidrati: 31 g
  • Fibre: 5 g
  • Zaharuri: 14 g
  • proteine: 5 g




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Ce beneficii aduc semintele de chia sanatatii noastre?

Daca tot am vorbit despre beneficiile semintelor de in, am decis sa prezint si “noul val” al semintelor supernutritive, semintele de chia. Semintele de chia si-au castigat popularitatea datorita vechimii ...
 » mai mult...

Ce beneficii aduc semintele de dovleac sanatatii tale?

Eu sunt consumatoare de seminte de dovleac de cativa ani buni. Dupa ce am citit si am si scris despre beneficiile semintelor de floarea soarelui, m-am gandit ca ar fi de bun augur sa analizam si beneficiile semintelor ...
 » mai mult...

Cum sa combin alimentele ca sa slabesc?

Despre combinatiile alimentare gresite si ideale am tot citit, pana si eu am scris despre combinatiile alimentare ayurvedice. Sunt de acord ca ar putea exista niste reguli generale insa cel mai bine este sa iti ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici