Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Dieta pentru prevenirea cancerului de san


dieta cancer sanRedu riscul de cancer de san facand cele mai bune alegeri alimentare, recomandate de cele mai recente studii. Se pare ca o dieta anti cancer si controlul greutatii corporale pot reduce cu pana la doua treimi sansele de aparitie a cancerului de san. Uita de produsele procesate si junk food si include in dieta zilnica cele mai bune alimente pentru lupta impotriva cancerului de san.

Alimente pentru sani sanatosi care previn cancerul de san

Recomandarea principala este ca orice mananci, sa fie din sursa naturala. Orice produs modificat genetic, foarte procesat iti va creste riscul de imbolnavire. Asta se aplica pentru orice fel de afectiune. Cand zic alimente procesate ma gandesc la mezeluri, produse de patiserie, dulciuri procesate, cofetarie, junk food, ai inteles ideea.

Alimentatia naturala si sanatoasa iti sustine organismul in lupta impotriva elementelor nocive si bolilor in general.

  1. Ceaiul verde – stiu ca peste tot vezi recomandat ceaiul verde insa nu se subliniaza suficient de des cat de importanta este sursa acestuia. Ideal este ca ceaiul sa fie la vrac, nu la pliculete si cat mai natural si el. De asemenea, temperatura la care prepari ceaiul verde este importanta, trebuie infuzat inainte ca apa sa fiarba si lasa 1-2 minute. Nu il consuma inainte de culcare intrucat poate afecta somnul. Ceaiul verde te ajuta sa slabesti si sa arzi grasimile.
  2. Semintele de in – iti vor oferi un aport optim de grasimi sanatoase, fibre si elemente naturale pentru preventia cancerului si a recidivei acestuia unde e cazul. Ideal este sa le macini sau sa treaca printr-un proces de germinare. Faina de in nu este la fel de sanatoasa, din cauza prepararii termica. Alaturi de aceasta sursa de grasimi, mai include si alte nuci si seminte (seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, seminte de in, seminte de chia) in dieta.
  3. Pestele gras, de provenienta oceanica: sardine (ai grija ca au un aport mare de sare cele la conserva), macrou, somon. Pestele contine renumitii acizi grasi omega 3. vitamina D3 este si ea extrem de utila in preventia cancerului, iar ficatul de cod o contine din plin. Alaturi de pestele gras poti include cu succes si tonul, fiind unul dintre alimentele recomandate in dieta persoanele bolnave de cancer mamar, cancer digestiv si cancer ovarian
  4. Carnea va trebui sa fie si ea de provenienta naturala, preparata in special prin fierbere si coacere. Cu siguranta ti-am mai precizat despre pericolele gratarului (de prajire nici nu mai zic), printre care fix efectul cancerigen se distinge. Din nou, evita carnea procesata (gen mezeluri, sunca, carnati etc.).
  5. Leguminoasele – aici ma gandesc la linte, naut, mazare. Ele iti ofera un aport destul de important de proteine, fibre si glucide cu absorbtie lenta.
  6. Taratele de cereale – orez, ovaz, secara. Sunt de evitat produsele rafinate (precum faina alba) sau chiar produsele etichetate ca „integrale” pentru ca aduc mult prea multe calorii odata cu amidonul.
  7. Lactatele trebuie consumate in cantitati moderate din cauza unor substante chimice pe care le contine grasimea lor (cum ar fi lindan, DDT etc.). Din nou, vesnica precizare, sa fie din sursa cat mai naturala.
  8. Nu se putea ca lista de alimente impotriva cancerului sa nu contina si oua. Desigur ca ouale trebuie sa fie si ele de provenienta organica. Sa fie oul unei gaini “nestresate”, stii tu :) Daca ouale nu au crescut sub lumina soarelui, ele nu mai contin pretioasa vitamina D3.
  9. Ananasul contine o enzima extrem de puternica, numita bromelaina, care trateaza guta si artrita, grabeste procesul digestiv, avand si un puternic efect antiinflamator. Studii recente au descoperit ca bromelaina previne aparitia cancerului. Ba chiar mai mult, aceasta enzima scade marimea tumorilor deja existente, dizolvandu-le.
  10. Un alt aliment cu efect anticancerigen este uleiul din seminte de struguri. Acesta contine anumiti antioxidanti despre care se crede ca reduc riscul aparitiei celulelor canceroase, fiind recomandat in regimul persoanelor predispuse la imbolnavirea cu cancer mamar, cancer de stomac, de prostata sau de colon. De asemenea, semintele de struguri protejeaza ficatul in momentul in care treci printr-un tratament de chimioterapie.
  11. Nucsoara este un condiment de origine indoneziana, bogat in antioxidanti, acizi si fitochimicale care sunt aliati puternici in lupta impotriva cancerului mamar, dar nu numai.
  12. Despre cat de sanatos este usturoiul se discuta incontinuu. Nu mai este un secret ca el ajuta la prevenirea sau chiar tratarea anumitor boli. Usturoiul este si un excelent inhibitor al mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul mamar, cancerul de stomac, cancerul esofagian, cel de ficat sau cel de prostata, datorita Allicinei din compozitia sa care incetineste cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase. Pentru a beneficia de efectele miraculoase ale Allicinei usturoiul trebuie consumat in stare cruda.
  13. Consumul regulat de capsuni reduce cu pana la 70% riscul aparitiei multor tipuri de cancer, printre care si cancerul, mamar, oral, de colon si cel de prostata. Prin urmare, capsunile sunt aliati de nadejde in lupta impotriva cancerului, datorita antioxidantilor puternici din compozitia lor.
  14. Rosia este un alt fruct (da, fruct, rosiile nu sunt legume) foarte sanatos, pe care sa il pui pe lista alimentelor din dieta anti cancer. Sunt usor de procurat si contin renumitul licopen – un nutrient cu puternice efecte antioxidante, a carui eficienta in prevenirea aparitiei diverselor tipuri de cancer a fost descoperita intr-un studiu recent, efectuat de cercetatorii de la Harvard.




Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Ce sunt proteinele complete si proteinele incomplete si cum le obtinem din surse animale si vegetale?

Proteine reprezinta o parte esentiala a alimentatiei tale. Acest nutrient are o multime de functii in organismul nostru, precum dezvoltarea unui tesut muscular perfect tonifiat si crearea unor enzime digestive. Nu ...
 » mai mult...

Mituri demontate despre cum obtii un abdomen plat si tonifiat

Imi dau seama ca in ceea ce priveste antrenamentele, abdomenul este usor ignorat de catre mine. Nu sunt mare pasionata a unui singur tip de antrenament si poate din aceasta cauza imi imaginez ca nimeni nu e. Plus ca, ...
 » mai mult...

Cat tine mancarea in camara, frigider sau congelator?

Desi de multe ori pretindem ca nu avem suficienti bani de investit intr-o alimentatie sanatoasa statisticile arata ca anual se arunca o cantitate foarte mare de alimente. Pe mine ma inspaimanta fiecare stire legata de ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici