Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Tratamente naturiste pentru Helicobacter Pylori


tratament helicobacter pyloriHelicobacter pylori, care da cea mai frecventa infectie din lume, este o bacterie spiralata care colonizeaza mucoasa stomacului si a duodenului, rezistand intr-un mediu extrem de acid. Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasat Helicobacter pylori in categoria agentilor cancerigeni. Aceasta bacterie se dezvolta in peretii interni ai stomacului, iar oamenii de stiinta declara ca ea afecteaza aproape jumatate din populatia pamantului. Pe langa tratamentul cu antibiotice (care vine insotit de o multime de efecte secundare), Helicobacter pylori poate fi combatut si cu cateva remedii naturiste, alimentare.

Tratamente naturale pentru Helicobacter pylori

Dintre alimentele care pot combate H-pylori enumar cateva pentru inceput: usturoiul, sucul de merisor si cel de grapefruit rosu, uleiurile esentiale de musetel, cimbru, arbore de ceai, broccoli.

1. Plante eficiente in tratarea Helicobacter pylori

Fitoterapia s-a dovedit a fi utila in tratamentul bolilor gatro-duodenale.

Anumite izoflavone inhiba cresterea bacteriei Helicobacter pylori. Aceasta actiune este mai putin importanta decat decat actiunea lor estrogenica care limiteaza folosirea lor in forma standardizata. Este vorba de glicina (Glycina max), lucerna (Medicago sativa) si cohos negru (Cimifuga racemosa).

  • Glicirizina are o actiune anti-inflamatoare, ea inhiba producerea de PGE2 si creste productia de mucus stomacal si durata de viata a celulelor epiteliale din stomac si inhiba secretia de pepsinogen.
  • Acidul gliciretic blocheaza partial degradarea hormonilor suprarenalieni si in special a cortizolului. Astfel, se prelungeste efectul biologic al acestuia. In vitro, extractul hidro-alcoolic de licorice inhiba susele de Helicobacter pylori, cu o concentratie minima inhibitorie (CMI) de 50 pana la 400 mg/ml.
  • Anumite Brasicaceae cum sunt varza sau brocoli contin glucozinolati care sub actiunea unei enzime sunt transformati in sulforafan. Aceasta molecula inhiba cresterea bacteriei Helicobacter pylori in 8 din 11 cazuri. Activitatea antiacida a acestor legume dispare prin gatire.
  • Afinele au o actiune antiinfectioasa si permit o mai buna absorptie a vitaminei B12 in gastritele atrofice. Polizaharidele cu masa moleculara mare din afine inhiba adeziunea bacteriei Helicobacter pylori la mucusul gastric uman.
  • Musetelul a demonstrat intr-o meta-analiza o diminuare a dispepsiei si a aciditatii stomacale. Actiunea sa antiinflamatoare locala este bine cunoscuta si a fost comparata cu cea a inhibitorilor ai pompei de protoni. Uleiul esential de musetel a demonstrat o inhibitie in vitro a Helicobacter.
  • Gentiana contine triterpene si xantone care au o actiune antiinflamatoare directa asupra mucoasei stomacale, dar prin xantone are si o actiune antistres si antidepresiv, foarte utila in problemele stomacului. Pentru axtractul alcoolic CMI a Helicobacter este de 100 µg/ml.
  • Hameiul pare sa aiba un efect calmant asupra stomacului, modul sau de actiune nu a fost inca elucidat, dar ar putea fi vorba de o actiune apropiata de cea a plantelor estrogenice. In prezent exista noi piste de cercetare.
  • Grelina este un polipeptid, un hormon care stimuleaza pofta de mancare, secretat in principal de catre stomac si in mica masura de catre intestin, pancreas, rinichi, hipotalamus si hipofiza. Grelina accelereaza golirea stomacului si tranzitul intestinal. Infectiile cu HP sunt asociate cu o reducere a concentratiei de grelinacirculanta, indiferent de sex si de indicele de masa corporala. Grelina are o actiune gatro-protectoare dependenta de doza ce poate avea implicatii clinice in gastroenterologie. Din pacate este vorba de sabie cu doua taisuri deoarece acest polipeptid creste pofta de mancare, ceea ce, desigur, este interesant pentru persoanele care sufera de boli cronice provocate de Helicobacter pylori, dar este contraindicat in cazul persoanelor supraponderale. Anumite plante, cum sunt ovazul si ghimbirul actioneaza prin cresterea grelinei. Efectul lor de crestere a apetitului este bine cunoscut. Extractul alcoolic si pudra de radacina de ghimbir proaspat contin componente ca de exemplu 6,8,10-gingerol, care inhiba Helicobacter pylori.

2. Probioticele si prebioticele

Asocierea dintre mai multe pre si probiotice adica bifidobacteriile, Saccharomyces si lactobacillus a fost studiata si s-a demonstrat in mod evident o mai buna toleranta a tripla terapie clasica. Aceste substante par sa aiba un rol important in preventie dar nu a fost realizat inca.

Cu toate acestea, avand in vedere modul lor de actiune si avand in vedere lipsa de contra-indicatii, este justificata folosirea lor in tratamentul impotriva Helicobacter pylori.

3. Vitaminele

Folosirea vitaminei C naturale in timpul tratamentului impotriva HP implica o diminuare a riscurilor de precancerizare a tesutului stomacal.

4. Suplimentele alimentare

Folosirea uleiului de peste are un efect pozitiv, completand tratamentul de eradicare a Helicobacter pylori. Dar acest aport este insuficient pentru a trata bacteria, de aceea el trebui intotdeauna asociat cu substantele clasice.

5. Tratament naturist pentru infectiile cu bacterii din stomac

Iti trebuie 10 smochine uscate si 200 ml de ulei de masline.Taie smochinele in 4 bucati si toarna uleiul peste ele. Amesteca putin si apoi pune tot amestecul intr-un borcan.

Lasa-l sa stea timp de 7 de zile.

Administrare: dupa ce au trecut cele 7 de zile, este recomandat sa se consume o lingura din uleiul de masline dimineata pe stomacul gol. Va trebui sa iti sincronizezi dieta cu acest tratament pentru a-l face si mai eficient. Mananca fara condimente si cat mai putin. Nu manca acru. Acest tratament natural impotriva bacteriei se poate face pe o perioada nelimitata, pana cand in urma analizelor vei observa ca bacteriile au disparut. De regula tratamentul isi face efectul dupa o luna.

Acest preparat te ajuta sa scapi de afectiuni precum: Helicobacter Pylori, gastrita acuta, gastrita cronica, ulcer duodenal, ulcer gastric, cancer la stomac, refluxul gastroesofagian, sindromul diseptic functional, tulburari extradigestive.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


10 tratamente naturiste pentru raceala si gripa

Se spune uneori ca nu exista niciun fel de remediu sau tratament naturist care chiar combate comuna raceala. Desi este adevarat ca nu intotdeauna poate fi prevenita, exista cateva remedii pentru simptomele care insotesc ...
 » mai mult...

Cele mai bune alimente de consumat in momentul in care iei antibiotice

Tuturor cred ca ne-a recomandat medicul de cateva ori in viata consumul de antibiotice. Ceea ce poate stiai sau poate nu este ca dupa ce iei antibiotice este important sa iti restaurezi “bateriile bune” din ...
 » mai mult...

Sucul de iarba de grau - un remediu natural pentru mentinerea sanatatii

Iarba de grau e disponibila in multe forme, inclusiv tablete, capsule, extracte lichide si tincturi.  Este deseori folosita pentru stors sau adaugata la smoothie-uri si ceaiuri. Puteti de asemenea cumpara seminte ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici