Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont inca?Fa-ti cont nou acum!

Tratamentul de infrumusetare cu ulei de monoi


ulei monoiEu am oarecare probleme cu hidratarea parului asa ca atunci cand aud ceva catusi de putin pozitiv legat de un produs de hranire a parului, incerc sa intru cat mai in detaliu si sa aflu cat mai mult despre acel produs sau ingredient. Uitandu-ma pe anumite site-uri despre produse de beauty, mi-a sarit in ochi un ulei de care nu mai auzisem pana acum: uleiul de monoi.


Se pare ca destul de multe branduri deja au inceput sa incorporeze uleiul de manoi printre ingredientele produselor pe care le produc, inclusiv produse de par, produse de ten, rujuri, fonduri de ten si cate si mai cate. Mie mi-a captat atentia asa ca m-am gandit sa iti impartasesc ceea ce eu am aflat despre acest ulei.


Ce este uleiul de monoi?

Uleiul de monoi este un produs de infrumusetare bazat pe doua ingrediente unice: floarea Tiare Tahiti (gardenia tahitensis) – floarea nationala a Tahitiului si uleiul de cocos polinezian rafinat. Uleiul de monoi are ca stabilizatori vitamine E, iar mirosul ii este dat de diverse ingrediente pentru a crea o gama cat mai variata care poate satisface simturile cat mai multor persoane.

In momentul de fata, uleiul de monoi se gaseste in Tahiti in farmacii, la magazinele alimentare si in magazinele dedicate turistilor. Polinezienii il folosesc de secole, iar popularitatea sa s-a extins si in afara granitelor Polineziei franceze. Primele insemnari legate de prezenta uleiului de monoi in Europa dateaza de prin secolul 18, cand capitanul James Cook a observat si notat existenta sa in vizita pe care a facut-o in Tahiti in 1769.

Daca ar fi sa extind putin povestea uleiului de monoi, pot spune ca James Cook a declarat despre locuitorii insulei ca erau foarte curati atat ca oameni, cat si ca stil alimentar, spalandu-se si inainte si dupa mese, imbaindu-se chiar de 3 ori pe zi. Dupa fiecare baie, ei se dadeau cu monoi, un preparat din ulei de cocos in care adaugau cateva ierburi dulci si flori infuzate. Palmierul de cocos creste pe toate insulele regiunii si reprezinta o parte centrala a dietei, dar si a vietii materiale si spirituale a oamenilor.

Monoi reprezinta 97% ulei de cocos pur, iar aceasta utilizare este una dintre cele predominante pentru palmierul de cocos in zona de sud a Pacificului. Palmierul de cocos creste in mod prolific pe intreaga insula si este cel mai utilizat copac de pe intreaga insula, fructele sale crescand incepand cu al saselea an de viata si ajunge sa produca pana la 60 de nuci de cocos pe an timp de 70 de ani.

In ciuda faptului ca uleiul de cocos este extrem de bine cotat in intreaga lume, se estimeaza ca in jur de 90% din nucile de cocos ajung sa nu fie folosite la adevaratul potential. Eu spun ca aceasta statistica ar trebui sa ne incurajeze si mai mult sa incepem sa profitam de beneficiile uleiului de cocos si al celui monoi.

In momentul in care nuca de cocos atinge maturitate, ea va cadea din palmierul de cocos dupa care va fi adunata si sparta in doua parti. Aceste jumatati sunt lasate sa se usuce cateva ore in soare, dupa care miezul le este scos si pus si el la uscat pe o iesle speciala pana cand este aproape complet deshidratat Miezul uscat, cunoscut si sub denumirea de copra, este dus la moara, facut bucati si presat, ca la final sa fie filtrat.


Care sunt beneficiile uleiului de monoi?

La fel ca si uleiul de cocos, uleiul de monoi este grozav pentru parul si pielea ta! Poate fi utilizat de unul singur sau ca substitut parfumat al uleiului de cocos. Partea care pe mine ma bucura cel mai mult este aceea ce din ce in ce mai multe firme incep sa isi dea seama ca uleiul de monoi poate reprezenta un ingredient extrem de valoros pentru produsele de infrumusetare, in special produsele de hidratare.

Uleiul de monoi este bogat in salicilat de metil, un agent de catifelare a pielii. Este concentrat in mod natural, penetreaza pielea si rehidrateaza straturile epidermei in timp ce ofera si un considerabil factor de protectie impotriva soarelui si a vantului. Pe mine deja m-a convins!


La ce poate fi folosit uleiul de monoi?

  1. dupa un dus sau o baie, poti aplica uleiul de monoi in locul lotiunii de corp pentru a “sigila” efectul hidratant si a mentine pielea fina si catifelata... ca in reclame :) De asemenea, uleiul de monoi iti va proteja pielea si impotriva clorului din apa.
  2. daca iti place foarte mult sa mergi la plaja sau la piscina, poti folosi uleiul de mohoi inainte si dupa expunerea la soare pentru a-ti proteja pielea de razele soarelui. Totusi, retine ca nu are un efect la fel de puternic ca si cel al cremelor cu protectie solara, care au grija sa nu te afecteze razele UVB si UVA.
  3. adauga in apa din cada cateva picaturi pentru obtinerea unei bai relaxante cu o mireasma imbietoare. In acest context ma gandesc ca poate fi mentionata si ca un bun ulei pentru sauna.
  4. uleiul de monoi este si un ulei de masaj senzational
  5. daca iti uiti crema cu factor de protectie, foloseste-l in combinatie cu aloe vera pentru a te feri de arsurile solare
  6. daca insa te-ai ars deja de la soare, il poti folosi si ca pe un calmant pentru piele
  7. il poti folosi si in loc de autobronzant
  8. il poti folosi si pentru hidratarea tenului
  9. dupa ce il incalzesti intre palme, te poti da cu ulei de mohoi pe zone dureroase sau pentru a incalzi corpul unei persoane bolnave si slabite
  10. poate fi folosit ca un tratament cald inainte de samponare, ajutand la repararea parului degradat si la hidratarea lui profunda pana la obtinerea unei straluciri sanatoase
  11. la temperaturi de sub 23 de grade Celsius, uleiul de monoi se solidifica, deci ma gandesc ca poate fi folosit si ca un parfum solid grozav. Eu folosesc gel de dus cu flori de Tiare si il consider absolut senzational!
  12. uleiul de monoi poate fi folosit si ca tratament pentru parul degradat si varfurile despicate
  13. parul meu este aproape permanent electrizat, nu ar sta locului orice i-as face. Chiar si cand mi-l intind, in momentul in care ies din bloc incepe deja sa o ia razna. Am auzit ca acest ulei de monoi, in momentul in care este aplicat in palme si frecat usor in pat, poate sa imi imblanzeasca parul. Totusi, vorbim aici de cateva picaturi, nu de foarte mult.
  14. desigur ca uleiul de monoi poate fi folosit si ca un tratament leave-in pentru par, doua lingurite ar putea fi suficiente pentru a-ti salva parul de o lungime medie.

Din ce am observat eu, uleiul de monoi se gaseste pentru moment numai la comanda online, il voi cauta insa si in magazinele mari de cosmetice, plafar si farmacie, sunt sigura ca o combinatie ce il include exista si pe piata.









Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Sa desfiintam miturile legate de hidratarea pielii

Frumusetea pielii este o preocupare constanta pentru noi toate. Desi unele dintre noi au fost inzestrare cu un ten perfect de la natura, pe cand altele sunt cobai vesnici pentru diverse produse, trebuie sa recunoastem ...
 » mai mult...

La ce poate fi folosit uleiul de cocos?

Zilele astea am tot citit despre uleiul de cocos. Am mai si vorbit cu diverse tipe care imi tot spuneau ca il folosesc cand mor de pofta dupa o clatita si nu vor sa o prepare in ulei obisnuit sau in cel de palmier. ...
 » mai mult...

Ce beneficii ne aduce uleiul de jojoba?

Incep cu o marturisire amuzanta legata de uleiul de jojoba. In prima faza, m-a atras pentru prima oara datorita felului in care se pronunta in limba engleza: “houhouba”. L-a pronuntat de atatea ori Dr. Oz ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici