Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Exercitii pentru picioare: Fandari laterale




Partea corpului: Picioare, Fund
Grupa musculara: Biceps femural, Cvadriceps, Fesier mare, Fesier mic, Fesier mijlociu
Dificultate: Mediu
Exercitiu pentru: Acasa, La sala

Fandarile sunt de cele mai multe ori considerate a fi unul dintre cele mai bune exercitii pentru trenul inferior al corpului. Fandarile laterale iti pot intari si tonifia in mod eficient musculatura coapselor, fesierilor si soldurilor.

Acest exercitiu este eficient pentru ca lucreaza mai multe grupe musculare in acelasi timp. Cu cat folosesti mai multi muschi, cu atat arzi mai multe calorii.

Fandarile laterale sunt un exercitiu destul de intens care antreneaza in mod deosebit gluteus maximus, in special atunci cand pasul in lateral este mai mare. Cand pasul este mai mic, cvadricepsii sunt cei mai lucrati.

Muschii aductori, bicepsul femural, soleus, oblicii abdominali mai sunt si ei implicati in miscarea de fandare.

Pentru cresterea dificultatii exercitiului, poti folosi gantere sau o bara. Incepe prin a tine greutatile la nivelul taliei, ca mai apoi sa faci fandarile si mai grele tinandu-le la nivelul umerilor sau deasupra capului.

Poti executa fandarile laterale dupa ce ai executat cateva fandari din mers cu bara sau varianta mai simpla de fandare cu greutate sau fara.

Cum se executa fandarile laterale:

  • Incarca o bara cu greutatea adecvata pentru nivelul tau de fitness si pozitioneaz-o astfel incat sa stea pe muschii din partea superioara a spatelui, nu pe spatele gatului.

  • Ar trebui sa te simti confortabil cu bara. Daca simti disconfort, incearca sa cauti o pernuta speciala pentru ea sau sa iti imfasori prosopul in jurul ei.

  • Prinde bara cu o priza larga.

  • Stai cu spatele drept si indoaie usor genunchii. Tine capul sus, privirea inainte si picioarele apropiate. Acum esti in pozitia de inceput.

  • Paseste in lateral cu unul dintre picioare, mentinandu-ti echilibrul si coboara ca intr-o genuflexiune in dreptul bazinului.

  • Mentine trunchiul drept si capul sus. Nu lasa genunchiul sa iti depaseasca varful degetelor.

  • Impinge-te inapoi in pozitia de start prin folosirea calcaiului.

Sfaturi executie:

  • Ca si in cazul oricarui alt exercitiu care presupune indoirea genunchilor, nu le permite acestora sa iti depaseasca linia varfurilor intrucat risti sa te accidentezi la articulatiile genunchilor.

  • Acest exercitiu implica si destul de mult echilibru, deci nu este recomandat sa il testezi cu o greutate prea mare daca ai probleme la capitolul stabilitatii.

  • Tine-ti capul sus si spatele drept pe parcursul exercitiului. Nu lasa spatele sa se indoaie.





Ti se pare util acest exercitiu sau iti place de Stefania? Da-ne un like!









FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici