Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Anca Bucur, campioana la Miss Fitness Universe pentru a doua oara


anca bucurDesi are mai putin de 26 de ani, Anca Bucur a reusit sa isi impuna talentul si frumusetea pentru a doua oara la concursul mondial de frumusete Miss Fitness Universe, organizat in Miami, Statele Unite ale Americii.

In urma cu doi ani, romanca a impresionat juriul si a castigat marele premiu iar acum i-a cucerit din nou pe americani, acordandu-i titlul suprem la categoria profesionisti. Anca Bucur are un corp de invidiat, munceste enorm si este instructor in cadrul celei mai mari retele de fitness din Romania, World Class Health Academy.

Sunt foarte fericita, a fost o competitie foarte stransa si este o mare realizare pentru mine. Am fost foarte sigura pe mine, am avut o atitudine foarte pozitiva, un exercitiu complex, un corp bine lucrat si naturalete. A fost o competitie foarte stransa, toate concurentele (58 din intreaga lume) am fost foarte aproape ca valoare si prestatie.

Castigarea titlului Miss Fitness Universe Professionals 2013 a constat in trei probe: exercitiul, notat cu 45%, care trebuie sa cuprinda elemente de dificultate, gimnastica, dans, creativitate si prezenta scenica. Costumul de baie, notat cu 45%, în care ne prezentam forma fizica, simetria muschilor si frumusetea, iar interviul (notat cu 10%) în care ni se adreseazacateva întrebari legate de fitness si stil de viata sanatos.

M-am pregatit singura pentru aceasta competitie privind coregrafia exercitiului, programul de alimentatie si dozarea antrenamentelor. Cred ca atitudinea mea, siguranta si eleganta cu care mi-am prezentat numarul mi-au adus titlul pentru a doua oara, de data aceasta la o categorie grea", a declarat fericita Anca Bucur, Miss Fitness Universe 2013.

Ani de munca pentru rezultate in lumea fitness-ului

In 2011, romanca a devenit pentru prima data Miss Fitness Universe, dupa ce s-a remarcat dintre 100 de concurente.

Am putut trece la categoria profesionistilor alaturi de alte noua concurente, ca urmare a concursului castigat acum doi ani. La categoria profesionisti participa doar cele care au mai castigat o competitie importanta in ultimii doi ani, cum a fost si in cazul meu, 2011 Fitness Universe Miami", a mai explicat Anca Bucur, care face sport de cand se stie.

Anca practica de la varsta de 3 ani baletul, de la 8 ani gimnastica aerobica, iar de la 18 ani si-a transformat pasiunea in job, alegand sa isi dedice timpul si sustinerii altor persoane in demersurile catre un stil de viata sanatos prin sport si energie pozitiva.

Au existat trei probe: exercitiul cu elemente de dificultate din gimnastica artistica si aerobica plus miscari de dans. Fiecare exercitiu trebuie sa contina o tema, iar in cazul meu a fost 'Black swan'. A doua proba a fost cea a costumului de baie, unde ne-am etalat forma fizica si cea de-a treia – interviul - care se adreseaza primelor cinci participante ramase in competitie. Pe scurt, este Miss America, dar cu un corp mai bine lucrat, dar nu foarte mult.

De ce pregatire este nevoie pentru a castiga un concurs de fitness?

Anca s-a bazat in primul rand pe numarul ei solid de fitness, iar orele de aerobic pe care le preda in cadrul clubului World Class au ajutat-o mult in acest sens. Din punct de vedere alimentar, Anca a renuntat complet la zahar, carbohidrati simpli si s-a orientat catre un regim hiperproteic, ce a inclus carne alba slaba, piept de pui, curcan, peste alb sau vita. Modul de preparare era la gratar sau prin fierbere. A inclus si legumele, dar si cateva fructe. In principiu, regimul alimentar este foarte strict.

Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu
Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Stil de viata sanatos in noua revista W by World Class

Acum, la sfarsit de an, World Class incepe un nou capitol W by World Class – revista si blog. World Class este fara indoiala un trend setter in materie de fitness si wellness. Din acest motiv, clubul isi doreste ...
 » mai mult...


FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici