Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Care sunt efectele nocive ale ceaiului?


ceai efecte negativeDespre beneficiile ceaiului am vorbit si probabil ca voi mai vorbi pentru ca alaturi de cafea, reprezinta forma mea de bucurie prin gust datorita lichidelor. Pe mine ma macina de mult timp problema aceasta a ceaiurilor. Beau multe ceaiuri, beau mult ceai si ma intreb daca nu cumva imi si dauneaza cumva. Trebuie sa imi ridic intrebarea asta pentru ca stiu ca prea mult dintr-un lucur bun se poate transforma intr-un lucru negativ, evident.

Ma voi referi la studiile si cercetarile facute pe 4 tipuri de ceai:

  • ceaiul verde
  • ceaiul negru
  • ceaiul alb
  • ceaiul oolong

Toate aceste ceaiuri sunt obtinure din aceeasqi planta botanica, “Camelia sinensis”. Planta aceasta are o importanta botanica foarte mare in momentul in care sunt intreprinse studii medicale/farmaceologice. Diverse probleme sau beneficii asupra sanatatii sunt puse in legatura cu extractele si elementele constitutive ale acestei plante. Trebuie sa recunoastem ca suntem bombardati pe toate canalele cu beneficiile apei, lichidelor in general deci si beneficiile ceaiurilor. Insa exista si cateva efecte secundare ale ceaiului asupra sanatatii tale.

In niciun caz nu voi sustine sa nu mai consumi ceai, pentru ca am vorbit si despre beneficiile ceaiului si imi mentin parerea, iar studiile raman in picioare, insa este de bun augur sa fim constiente si de efectele negative pe care le-ar putea avea.

1. ceaiul poate induce osteofluoroza

Dupa cum se stie frunzele de ceai au un continut mic de fluor (ceaiul negru are chiar un continut de fluor mai mare decat pasta de dinti!), consumul mare de ceai poate conduce la o dereglare numita osteofluoroza. Aceasta afectiune conduce la cresterea riscului de fracturare a oaselor. Totusi cercetarile au dovedit ca fluorul este prezent in frunzele de ceai mai vechi. Prin urmare daca vrei sa elimini aceasta grija, vegheaza ca frunzele sa fie abia culese si proaspete. Frunzele culese cu mana sunt de preferat, astfel riscurile sunt reduse aproape complet.

2. ceaiul poate provoca boala Alzheimer

Pe langa continutul de fluor, frunzele de ceai mai contin si anumite cantatita de aluminiu. Despre aluminiu s-a tot vorbit, despre folii, ambalaje etc. stim deja ca dauneaza grav sanatatii. Asadar si consumul ridicat de ceai poate conduce la afectiuni provocate de periculosul aluminiu. Cantitatile mari pot conduce la aparitia afectiunii Alzheimer, lucru care se va manifesta prin efecte de dereglare si placi pe tesutul creierului. Simptomele acestei boli sunt pierderea memoriei, incapacitatea de a invata, lipsa puterii de imaginatie si in cazuri acute pierderea ratiunii.

3. ceaiul poate creste toxicitatea din organism

Cantitatile mari de ceai cresc toxicitatea din organism. Tot continutul de aluminiu este de vina si pentru aceasta problema si numai 4-5 cesti de ceai pot produce toxicitatea iesita din limitele normale in organism. Insa din nou, frunzele tinere nu prezinta acest risc, numai cele vechi fiind sursa afectiunilor. Frunzele culese cu mana sunt de preferat in detrimentul celor procesate cu diverse echipamente.

4. Probleme digestive cauzate de ceai

Ceaiul este plin de tanine, iar acest tanine deranjeaza functionarea normala a sistemului digestiv in anumite cazuri, conform studiilor pe aceasta tema. Nu este nimic nou sub soare ca anumite ceaiuri iti vor deregla tractul intestinal. De exemplu, eu stiu ca ceaiul de menta cam este de evitat in momentul in care ai probleme cu contipatia intrucat o poate inrautati. Uneori, consumul ridicat de ceai poate conduce la constipatie sau diaree.

5. ceaiul poate induce sindrumul premenstrual

Un studiu realizat asupra femeilor din China a relevat faptul ca femeile care erau dependente de a bea cam 4-5 cesti de ceai pe zi in mod constant aveau sanse mai crescute de a fi afectate de Sindromul Premenstrual, spre deosebire de cele care nu beau in mod constant ceai.

6. ceaiul poate deregla sistemul urinar

Intotdeauna am considerat ca acesta este un efect pozitiv, insa se pare ca atunci cand este baut in cantitati prea mari, ceaiul poate conduce la o senzatie de urinare constanta, lucru care evident ca va produce probleme la nivelul vezicii urinare.

7. ceaiul si insomnia

Ceaiul este util pentru a iti alerta simturile, pentru a-ti creste agerimea mentala si fizica, insa in mod evident in cantitati prea mari poate induce insomnie in cazul personelor dependente de ceai. Este binecunoscut faptul ca ceaiul verde si in special cel negru nu trebuie sa fie consumate inainte de culcare. Ideal este sa fie consumate cam la 3 ore inainte de somn.

8. ceaiul poate induce pietre la rinichi

Ceaiul contine oxalat, care in sine este daunator sanatatii rinichilor. Oxalatii se acumuleaza in tesutul rinichilor si conduc in timp la formarea pietrelor la rinichi. De asemenea, acesti compusi se pot lega si de calciu si alte minerale. Prin urmare, cantitatile ridicate de ceai dauneaza sanatatii rinichilor.

9. studiul legat de consumul de ceai si cancerul de esofag.

Esofagul este canalul care leaga cavitatea orala de stomac. In momentul in care bei ceaiul foarte cald, acest canal poate fi afectat conducand in timp chiar la cancer esofagian. Eu niciodata nu am recomandat consumul de ceai extrem de cald, fierbinte, intrucat nu am putut crede vreodata ca poate face vreun bine, asa ca atat eu cat si cercetatorii recomanda consumul de ceai cald, nu fierbinte, clocotit sau tragedie pentru gat. Dupa ce ceaiul a fiert, mai asteapta 2-4 minute pana temperatura scade si la fe;l scade si riscul dezvoltarii cancerului de esofag. Si taninele sunt la fel daunatoare pentru esofag.

10. ceaiul poate bloca absorbtia anumitor vitamine, nutrienti si proteine.

Daca ai de gand sa ramai insarcinata sau deja esti insarcinata, nu ar trebui sa bei ceaiuri cu continut de cofeina. Consumul crescut de ceai verde in timpul sarcinii poate afecta cresterea normala a fetusului.

11. Ceaiul interactioneaza cu anumite medicamente.

Anumite medicamente isi vor avea efectele imbunatatite sau reduse daca alaturi de ele consumi si ceai. De exemplu, anticoagulantul Warfarina, poate avea efectele reduse sau chiar eliminate complet din cauza continutului de vitamina K regasita in ceaiuri. Efectele stimulatoare ale ceaiului asupra anumitor gene din prostata pot incetini senzitivitatea prostatei la tratementul prin chimioterapie. Antihipertensivele isi pot pierde din efectele pozitive daca alegi sa consumi ceai cu cofeina.

Sper ca nu te-am speriat prea rau, voi mai tot scrie despre ceai pentru c ami se pare un subiect extrem de ofertant si interesant. La urma urmei, nicio exagerare nu iti va aduce beneficii, asadar bea si ceai cu moderatie si nici nu il bea fiert ca si cum ai vrea sa iti torni carbuni pe gat pentru ca poate trece mai repede o raceala. Nu asta este solutia!

 

 





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Cum stii ca ai nivelul de cortizol crescut?

Faptul ca stresul dauneaza grav sanatatii nu mai este un secret pentru nu nimeni, insa tratarea simptomelor se pare ca inca nu este imbratisata de catre toata lumea. Desi pretindem ca ne dorim pace interioara, liniste ...
 » mai mult...

Care sunt beneficiile ceaiului de musetel la nivel intern si extern?

Musetelul este una dintre plantele folosite inca din vechi timpuri pentru efectele tamaduitoare asupra organismului, iar astazi, mai mult ca niciodata, el isi poate dovedi puterile benefice si asupra corpului tau. ...
 » mai mult...

Probleme de sanatate cauzate de lipsa de somn

Avand in vedere ca in ultimele zile nu prea m-am bucurat de nopti odihnitoare am zis sa continui seria laudativa a somnului (am scris despre beneficiile somnului si cum sa ai un somn odihnitor), aducandu-ti la ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici