Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ceai de tei - beneficii si efecte adverse


ceai teiNu vreau sa ma plang de zilele racoroase dupa ce am suferit grav din cauza caniculei, insa parca ploaia ma baga direct intr-o stare depresiva. Partea buna e ca mi-am reamintit de un ceai care imi place foarte mult, insa pe care nu prea il asociez cu zilele toride, ci mai degraba cu o atmosfera cosy si relaxanta. Eu beau multe ceaiuri insa nu prea sunt ele gustoase si mult timp chiar nu m-am preocupat de ceaiul de tei gandindu-ma ca daca are gust bun, nu poate fi si benefic sanatatii. Ei bine, tare m-am mai inselat!

Ceaiul de tei, dulceag asa cum e el, e incarcat cu beneficii si sustin cu tarie ca si tu ar trebui sa il bei! Poti sa bei ceai de tei fie ca ai nevoie de un remediu naturist pentru diverse afectiuni, fie ca pur si simplu ti se pare bun la gust, mai ales ca merge neindulcit (bine, eu nu indulcesc niciun ceai oricat de neplacut ar fi la gust). Prin urmare, chiar ii inchin acest articol!

Inainte de asta, trebuie sa te indrept si catre articolele despre cele mai bune ceaiuri de slabit, efectele benefice ale ceaiurilor, dar si contraindicatiile ceaiurilor.

De ce este sanatos ceaiul de tei?

  • ceai de tei impotriva virozelor si racelii

Florile de tei au in compozitie un anumit tip de zahar (care deosebeste acest ceai de restul prin dulceata sa naturala), acid galic si catecol, precum si ulei esential numit farnesol, care confera plantelor proprietati neurosedative si antispastice, reducand inflamatiile de la nivelul aparatului respirator si fiind astfel de mare ajutor celor care sufera de viroze sau raceli.

  • ceai de tei - efect sedativ

Datorita substantelor active din planta, ceaiul de tei este folosit ca sedativ usor si este recomandat sa fie baut cu 30 de minute inainte de culcare, in special in cazul persoanelor care se confrunta cu tulburari de somn si stari de nervozitate si anxietate.

  • ceai de tei - digestie sanatoasa si remediu impotriva migrenelor

De asemenea, ceaiul de tei ajuta la ameliorarea migrenelor si promoveaza o digestie sanatoasa, atunci cand este asociat cu ceaiul de musetel sau de menta, trateaza constipatia si diareea si previne deterioarea celulara, gratie flavonoidelor cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi, care sunt principalii factori in aparitia bolilor grave.

  • ceai de tei - efect antiinflamator

Ceaiul de tei amestecat cu bicarbonat de sodiu este folosit si la gargara, pentru tratamentul inflamatiilor amigdalelor si in caz de tuse convulsiva.

Ceaiul de tei contribuie si la purificarea de toxine a organismului datorita calitatii sudorifice pe care o mai detine si infuzia de soc.

  • ceaiul de tei scade tensiunea

La nivelul sistemului cardiovascular actioneaza micsorand tensiunea arteriala persoanelor hipertensive sau in situatiile in care sunt implicati factori emotionali puternici. Totodata infuzia de flori de tei actioneaza impotriva palpitatiilor inimii provocand relaxarea ei.

  • ceaiul de tei trateaza incontinenta urinara


Pentru persoanele care se confrunta cu afectiuni renale, ceaiul de tei este de asemenea indicat pentru ca are proprietatea de a trata incontinenta si previne formarea pietrelor la rinichi.

  • ceaiul de tei ajuta la slabire

Ceaiul de tei este indicat si in curele de slabire deoarece are efect diuretic si ajuta la eliminarea retentiei de apa din organism, creste usor temperatura corpului si ne ajuta sa transpiram mai mult, scapandu-ne in acest mod de toxinele din corp.

Contraindicatiile ceaiului de tei

Cu toate acestea s-a constatat ca intrebuintarea excesiva poate atrage dupa sine si unele disfunctionalitati ale inimii mai ales persoanelor cardiace, motiv pentru care li se si interzice consumul acestui tip de ceai.

Pentru o persoana fara astfel de probleme insa, portia de dimineata servita periodic nu prezinta niciun risc, iar pentru una afectata de gripa trei portii de ceai pe zi este chiar recomandata.

Ceaiul de tei folosit in tratamentele faciale

Planta contine compusi antiinflamatori, flavonoide, glicozide, quercitina (un antioxidant puternic), taninuri astringente si mucilagii cu efect calmant, motiv pentru care este recomandata pentru tratarea afectiunilor pielii.

1. Ajuta la regenerarea pielii

Compresele cu ceai de tei ajuta la calmarea ochilor umflati, dar si la regenerarea pielii.

Folosite seara de seara, compresele reduc inflamatiile de la nivelul pielii si refac epiderma, lasand tenul catifelat si stralucitor.

2. Trateaza cuperoza

Cremele si lotiunile care contin extract de tei trateaza eficient cuperoza, o afectiune dermatologica care se manifesta prin inrosirea accentuata a pielii.

Substantele active din compozitia plantei au rolul de a calma pielea, reducand in mod vizibil roseata.

3. Bun remediu pentru pielea uscata

Florile de tei sunt recomandate in tratamentele pentru pielea uscata.

4. Ten obosit? Foloseste ceai de tei!

De asemenea, se pot folosi atat pentru improspatarea tenului obosit, cat si pentru reducerea impuritatilor de la nivelul fetei.

Folosite in mod constant, produsele pe baza de tei intineresc tenul, intrucat planta are o actiune puternica asupra tenului imbatranit si cu tendinta pronuntata de ridare.

  • Ceai de tei - efecte asupra teiului

Pentru efecte vizibile, se recomanda folosirea produselor pe baza de tei dimineata si seara, pe o perioada lunga de timp.

Ceai de tei - mod de preparare

Atunci cand prepari ceaiul de tei, trebuie sa ai in vedere faptul ca, spre deosebire de alte plante, efectele sale pozitive vor fi cu adevarat vizibile daca respecti cativa pasi. Mai intai de toate, trebuie sa stii ca este indicat sa prepari ceaiul de tei sub forma de infuzie, nu sub forma de decoct.

Prin urmare, dupa ce ai pus o lingurita de flori in cana, toarna peste ele apa fierbinte. Lasa-le timp de patru minute, apoi strecoara ceaiul si bea-l intr-un interval de timp cat mai scurt.

Se recomandă consumul a 3 cani de ceai de tei pe zi, iar infuzia nu trebuie sa fie foarte concentrata. In doza foarte concentrata infuzia din flori de tei poate avea efect excitant asupra sistemului nervos si poate cauza insomnii.

Deci in cazul in care te gandesti sa il lasi peste noapte, pentru a-l consuma a doua zi, renunta la idee, pentru ca efectele sale benefice vor disparea.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


De ce este sanatos ceaiul de ghimbir si ce efecte benefice are asupra organismului?

In prima parte a articolului am vorbit despre cum se prepara ceaiul de ghimbir si care sunt in mare beneficiile acestuia pentru sanatate. Am zis sa mai extindem putin cunostintele si sa ne convingem de ce merita sa ...
 » mai mult...

Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru slabit?

Imi imaginez ca dupa toata nebunia culinara de sarbatori mai toata lumea cauta si niste metode de "detoxifiere" sau modalitati simple de slabit dupa ce au pus cateva kilograme evidente, neasteptate si deranjante. Eh, ...
 » mai mult...

Care sunt beneficiile si efectele adverse ale yerba mate?

Zilele astea am fost la plafar si mi-am cumparat un ceai yerba mate. Motivul pentru care l-am cumparat era unul destul de simplu, legat de digestie si mi s-a parut interesant cand mi l-a recomandat domnisoara din ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici