Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Cum mancam carbohidratii pentru a nu ne ingrasa?


carbohidrati ingrasare“Trust me. I'm a doctor” este una dintre emisiunile mele preferate, ca doar imi plac studiile care demonteaza mituri. Una dintre cercetarile supuse testelor recent a fost cea legata de paste. Se pare ca pastele racite nu ingrasa. Dar noi stiam asta deja nu? Stim ca alimentele in sine nu ingrasa ci doar surplusul caloric.

Carbohidratii care nu ingrasa

Medicii au dat spre consum unor voluntari paste proaspat gatite si paste reincalzite, si la fiecare 15 minute dupa consum, le-au luat acestora monstre de sange.

Paste care nu ingrasa

In cazul voluntarilor care au consumat paste proaspete, nivelul zaharului din sange crescuse cu aproximativ jumatate peste nivelul normal, in comparatie cu voluntarii care au consumat pastele reincalzite.

“Cand se reincalzesc, carbohidratii din paste se comporta ca cei din boabele de fasole, banane sau ovaz”, a declarat doctorul Chris van Telleken, responsabil pentru neobisnuita, dar importanta descoperire.

“Cu alte cuvinte, pastele reincalzite, ar putea fi mai sanatoase decat cele proaspat fierte”. In acest fel, riscul diabetului si riscul de a lua in greutate se reduc considerabil.

Este bine de stiut ca 100 de grame de paste gatite contin 390 de calorii, si majoritatea lor este reprezentata de carbohidratii care se transforma in zahar, in intestine.

Tendinta rezultata este cresterea nivelului de zahar din sange, care poate provoaca diabet sau obezitate.

Carbohidratii ingrasa?

Orice produs care are la baza faina alba rafinata intra in categoria carbohidratilor nocivi. Acestia se digera in tractul digestiv superior si sunt covertiti in glucoza, generand un plus de energie, dar si stocarea grasimilor in corp.

Carbohidratii buni sunt carbohidrati greu digerabili, care determina o digestie lenta, cresterea nivelului de energie si o absorbtie mai buna a nutrientilor.

Amidonul rezistent din carbohidratii care nu ingrasa

Din acest grup fac parte carbohidratii care contin amidon rezistent, precum pastele din faina integrala, care trebuie consumate al dente, adica fierte cu 3-4 minute mai putin decat scrie pe pachet. Atunci cand sunt fierte prea mult, amidonul se transforma rapid in zaharuri, dar daca pastele sunt mai tari, amidonul este digerat mai incet, generand o eliberare lenta a zaharului in sange.

Atat pastele, cat si orezul brun, sau boabele de fasole ar trebui consumate dupa ce s-au racit, deoarece amidonul rezistent se digera si mai lent, asigurand energie pe termen lung. Se recomanda sa mancam in fiecare saptamana macar 2-3 portii de carbohidrati buni, precum paste integrale, orez brun, naut, mazare, linte, fasole, soia.

Painea integrala, de preferat facuta in casa, fasolea boabe si orzul intra si ele pe lista alimentelor bune, care asigura o senzatie de satietate pentru mai mult timp si nu genereaza fluctuatii ale glicemiei pe masura ce sunt digerate, ajutandu-te astfel sa te mentii la greutatea corporala dorita.

Bananele sunt recomandate atat timp cat se mananca mai degraba verzi decat coapte, pentru ca atunci contin mai putin zahar, mai multe fibre si mai mult amidon rezistent (desi bananele coapte contin mai multe vitamine). Limita trebuie sa fie de 1-2 pe saptamana.

Faina alba rafinata ar trebui inlocuita cu faina integrala, faina de quinoa, faina de naut etc., deoarece aceasta din urma contine mult mai putine calorii si de doua ori mai multe fibre.


Nu am gasit pe site cine scrie aceste articole de nutritie, ca sa ne dam seama cat de veridice sunt aceste articole. Pot totusi sa influenteze viata oamenilor, si poate nu tocmai pozitiv, nu?
As vrea sa vad o prezentare a celor care scriu. Asa mi se pare corect.
Jan, 2nd, 3:15PM



Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Care sunt beneficiile si efectele adverse ale yerba mate?

Zilele astea am fost la plafar si mi-am cumparat un ceai yerba mate. Motivul pentru care l-am cumparat era unul destul de simplu, legat de digestie si mi s-a parut interesant cand mi l-a recomandat domnisoara din ...
 » mai mult...

Adauga unt de cocos la orez pentru a-i reduce din calorii

Zilele trecute mi-a ajuns pe la urechi o stire cum ca daca adaugi unt/ulei de cocos in apa in care fierbi orezul, atunci ii reduci dramatic caloriile. Normal ca nu puteam lasa povestea asta neinvestigata. Stiam ca daca ...
 » mai mult...

Dieta cu calorii negative si lista cu alimentele cu cele mai putine calorii?

Ai auzit si tu probabil de acea teorie (sau chiar dieta) cu caloriile negative. Sunt anumite voci care sustin ca dieta cu calorii negative presupune consumul unor alimente care au un efect caloric negativ, mai exact ca ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici