Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Mancatul sanatos chiar iti sculpteaza abdomenul?


abdomen platNu iti mai pierde timpul si obtine in sfarsit acele mult ravnite patratele sau abdomenul plat prin reducere consumului de zahar, al multiplelor mese de "premiere" si a mancarurilor procesate.

In functie de scopul tau, nu poti sa iti faci un tort si sa il si mananci! Asa ca indeparteaza-te de tort incet si incearca sa uiti de el! Daca scopul tau este sa iti tonifiezi frumos abdomenul, atunci va trebui sa stii un secret, mai mult sua mai putin ca deja nu mai e o surpriza pentru nimeni. Abdomenul nu este lucrat in primul rand la sala, ci este lucrat in primul rand in bucatarie.

Daca faci nenumarate minute de exercitii cardio si sute de abdomene si cu toate astea nu vezi rezultatele, atunci ar cam fi cazul sa iti reevaluezi programul. Cu totii vrem sa stim care este secretul obtinerii abdomenului perfect, iar acest adevar care reprezinta solutia poate durea putin... marele secret este dieta! Pana nu iti "cureti" alimentatia nu vei putea vedea un abdomen de zeita prinzand contur.

Alimentatia corecta conduce la un abdomen plat!

Aud si vorbesc des cu persoane care sunt extrem de frustrate de faptul ca desi "au grija la ce mananca", tot miracolul nu se petrece inca. Dar oare cat de mare este grija aceea pentru mancatul sanatos? Cam ce inseamna pentru tine acest mancat sanatos? Gandeste-te putin la asta: daca nu o poti omori sau creste, atunci nu ar trebui sa o mananci! Stiu... doare, dar te-am intrebat deja cam cat de mult iti doresti abdomenul plat!?

Componenta cheie a pierderii grasimii nu este numai deficitul caloric, dar si nutritia corecta! Aceasta inseamna ca trebuie sa eviti mancarea procesata! Daca nu o poti pronunta, n-o manca.

Cu cat este mai putin procesata manacarea pe care o mananci, cu atat este mai sanatoasa pentru tine. Citeste etichetele si retine ca daca vezi cat mai putine ingrediente atunci este bine. Mancarurile la conserva sunt procesate. Mezelurile sunt procesate si imbibabte cu nitrati, evita-le pe ambele.

Cand citesti etichete fereste-te de ingrediente precum minerale si vitamine. Daca apar pe eticheta atunci au fost adaugate si produsul este procesat si nu reprezinta o alegere buna pentru tine sau pentru oricine are grija de sanatatea sa de altfel. Aceasta regula se aplica in general laptelui cu 2% grasime sau degresat, ambele avand ingrediente adaugate. Evita-le!

Alternative mult mai bune ar fi laptele de migdale, orez sau de capra. Poate ca iti vine in minte intrebarea: "dar cu laptele din soia cum ramane?". Ei bine, eu nu il recomand dat fiind faptul ca soia produce estrogen, iar estrogenul produce grasime.

Zaharul este nociv!

Organismul poate procesa maxim 3-6 grame de zahar, ceea ce va depasi 6 grame se va tranforma in grasime. Gandeste zaharurile simple ca si cand ar fi niste otravuri pentru organismul tau.

Pentru a scapa de nevoia de zahar trebuie sa treaca in jur de 3 saptamani dupa incetarea consumului. Vei trece printr-un fel de sevraj, este normal, e o chimicala. Asta se aplica si la alte indulcitoare, de aceea extractul de stevie este cel mai recomandat, chiar si mierea. Daca simti o nevoie covarsitoare de dulce, poti consuma o lingurita de zahar si nu mai mult. Fructele, din nou, reprezinta forme de zahar!

Ce surse de carbohidrati sa alegem?

carbohidrati complecsiIn ceea ce priveste carbohidratii, alege evident surse de glucide precum orezul brun, mult promovatii fulgi de ovaz si cartofii dulci. Evita pe cat posibil carbohidratii simpli precum orezul alb, painea alba sau covrigi. Da, miros bine, dar nu vor arata la fel de bine pe abdomenul tau. Exista si foarte multe forme de paine uscata, crackers, pe care le poti incerca. Le poti acoperi cu niste humus sau cu branza de vaci... minunat!

Zilele de trisat si abdomenul plat

Din pacate, prin incercari multiple vei putea observa si tu ca iti sabotezi un potential frumos abdomen prin prea multe zile de trisat. Poate ca ai incercat sa te convingi sau te-au convins altii ca zilele de trisat sunt necesare o data pe saptamana, ca iti vor ajuta metabolismul. Totusi... parca atunci cand calci stramb se si vede pe tine, nu? Fie ca variezi o masa pe saptamana sau o intreaga zi pe saptamana, daunele tot se vor vedea. Asa ca ar fi bine sa strangi din dinti o perioada si sa te obisnuiesti cu gandul ca poate o singura zi pe luna in care sa ingurgitezi ce vrei, ar ajunge.

In timp poate vei avea chiar o surpriza placuta si vei vedea ca nu vei mai simti nevoia de trisat, te vei simti suficient de bine prin planul tau alimentar sanatos. Mai mult te stresezi gandindu-te ce sa mananci cand trisezi, regretand parca faptul ca iti oferi o "premiere", mai bine si usor ar fi sa te tii de ceea ce faci bine. Si fix cand nu te astepti parca se va contura un abdomen demn de invidie!

Sanatos si mult?

Daca mananci sanatos, dar totusi ai un surplus caloric, tot nu ti se va vedea frumos abdomenul. Nu este suficient sa mananci "curat", trebuie sa fii si in deficit caloric si sa ai un procent de grasime corporala destul de mic pentru ca abdomenul sa poata iesi in evidenta. In zilele de antrenament sunt permise mai multe calorii si un aport mai mare de carbohidrati de asemenea, decat in cele fara antrenament.

Par cam dura, mi se pare. Acum, daca ti se face foarte foame intr-o zi de antrenament intens, asta nu inseamna ca nu poti manca un bol in plus de ovaz. Totusi, ai grija sa fie calorii cu nutrienti, din surse cat mai curate. Fara "daca", "dar si", "dar", nu exista! Obiectivul trebuie urmarit pentru ca si sentimentul implinirii se va ridica la nivelul asteptarilor.

Oricum, ma poti crede cand iti zic ca in timp organismul iti va spune ceea ce necesita, iar daca sursele de mancare sunt intotdeauna de calitate, nu va mai prea plange dupa junk food. E vorba doar de schimbarea mentalitatii, corpul tau nu are nevoie de zahar sau cartofi prajiti.

Concluzie

Cand te plangi ca rezultatele intarzie sa apara, priveste putin, nu, nu putin, priveste cu mare atentie asupra a ceea ce mananci si cat de bine mananci. Sunt convinsa ca iti vei raspunde singura la intrebare, nu exista un mare mister, totul sta in alimentatie.

Bafta! Si nu uita: "nothing tastes as good as fit feels like!" :)





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Dieta cu calorii negative si lista cu alimentele cu cele mai putine calorii?

Ai auzit si tu probabil de acea teorie (sau chiar dieta) cu caloriile negative. Sunt anumite voci care sustin ca dieta cu calorii negative presupune consumul unor alimente care au un efect caloric negativ, mai exact ca ...
 » mai mult...

8 carbohidrati pe care sa nu ii elimini din alimentatie

Stii ca nu sunt chiar cea mai mare fana a carbohidratilor, si chiar am scris despre dietele low carb, dar conform in ciuda tuturor criticilor primite in ultimii ani, tot nu exista suficiente dovezi care sa enunte clar ...
 » mai mult...

Antrenamente scurte pentru acasa

Fiind si eu pe fuga in anumite zile, dar avand si chef de niste miscare, mi-am dat seama ca nu ar strica sa postez niste antrenamente scurte, intense si care cu siguranta ne vor accelera metabolismul si ne vor ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici