Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Beneficiile tratamentelor corporale si masajelor cu ciocolata


masaj ciocolataOk, deci sport facem, avem grija la ce mancam, ne straduim sa aratam cat se poate de bine dar si sa ne simtim cat mai bine spiritual si psihic. Dar ca forme de rasfat corporal ce ar merita oare sa incercam?

Ai incercat vreodata un masaj la un spa sau alte tratamente corporale cu scopul slabirii sau numai pentru relaxare? Dar un masaj cu ciocolata ai incercat? Masajul reprezinta o forma de eliminarea a durerilor, relaxare si reimprospatare dupa o zi lunga la birou.

Daca despre beneficiile saunei umede sau uscate am mai discutat, tema diverselor tipuri de masaj inca nu am abordat-o si chiar cred ca ar fi cazul. Mai ales ca de ani de zile, atat femeile cat si barbatii se bucura de senzatiile grozave pe care aceste masaje cu uleiuri, lotiuni, pudre si toata multimea de esente le ofera.

Beneficiile ciocolatei folosite in salon

De-a lungul anilor, dermatologii si oamenii de stiinta s-au straduit sa aduca multe alte noi ingrediente si formule care sa produca senzatii aparte clientilor saloanelor de masaj si spa-uri. Dintre acestea mentionez numai cateva: miere, namol, aur si ovaz. Si, desigur, tema discutiei noastre, ciocolata! Da, ciocolata nu este numai delicioasa si sanatoasa sub forma ei cu peste 70% cacao, ci are si avantaje cand este folosita in saloane pentru masaje sau impachetari.

Stim deja ca ciocolata cu lapte sau cea cu multa crema nu prea face parte dintr-un plan alimentar sanatos, in special atunci cand vrei sa slabesti. Dar ceea ce mai stim este ca ciocolata adecvata (ciocolata cu peste 70% cacao) poate combate durerile menstruale si poate preveni moleseala si oboseala. Ciocolata, pe langa a avea capacitatea de a preveni afectiunile cardiovasculare, mai reprezinta si o sursa importanta de antioxidanti care te vor ajuta sa previi oboseala cronica, cancerul si ateroscleroza.

Pe langa aceste beneficii pe care ciocolata ni le ofera la tableta consumata, dermatologii au descoperit ca acest produs este benefic si daca este folosit la masajul corpului tocmai datorita continutului ridicat de antioxidanti, triptofan, minerale si vitamine care sunt eficiente si daca aceasta este aplicata pe piele. Studiile arata ca substantele din ciocolata te pot relaxa si iti pot da o senzatie de bine asemanatoare cu efectele consumului de ciocolata.

Eu zic ca promovarea ciocolatei ca un excelent element util in spa-uri si saloane este de bun augur, dupa ce ani de zile a fost blamata din cauza faptului ca ar putea cauza acnee. In fond, ciocolata si cacaoa deja sunt niste ingrediente pe care le gasesti in gamele celor mai multe firme producatoare de creme de corp, iar tratamentele corporale includ atat masajele clasice in care folosesc creme sau uleiuri avand ca ingredient de baza cacaoa, masaje in profunzime cu uleiuri incinse, dar si epilat cu ciocolata si tratamente faciale cu ciocolata, in timp ce firmele producatoare de cosmetice o incorporeaza in mai toate produsele de la crema de maini la gloss-uri de buze.

Uleiurile naturale gasite in untul de cacao sunt in general combinate cu alte uleiuri de masaj traditionale precum cel de sofran sau uleiul de masline, care actioneaza in profunzimea pielii pentru a o hidrata total. Fie vorba intre noi, cate chiar petrecem cateva minute pentru a ne masa profund cu o crema sau o lotiune de corp, asa cum o face un profesionist la un salon de masaj. Ar fi pacat sa nu beneficiem de agentii de hidratare pe care masajul cu ciocolata ni-i ofera. Este recomandat ca masajul cu ciocolata sa fie utilizat cu precadere de catre persoanele cu piele foarte uscata si pe zonele uscate precum coate, genunchi si calcaie.

Avantajele utilizarii ciocolatei pe piele

  1. continutul de teobromina al ciocolatei ajuta la arderea grasimilor si reduce aspectul celulitei
  2. polifenolul contine proprietati antiimbatranire si antioxidante
  3. gliceridele care contin lipide sunt folosite pentru hidratarea, hranirea si tonifierea pielii
  4. contine chiar si calciu, potasiu si magneziu care vor sustine dezvoltarea celulara si regenerarea tesuturilor
  5. are un efect calmant care reduce stresul si determina ca muschii tai sa se simta relaxati si reintineriti
  6. reduce aspectul ridurilor de expresie, ridurilor profunde si a vergeturilor
  7. imbunatateste textura pielii complet
  8. inlatura radicalii liberi nocivi cauzati de radiatiile ultraviolete cauzate de razele solare, praf, vant si alti factori poluanti din aer
  9. face ca pielea sa para intinerita, proaspata, fresh, parca radiaza
  10. ciocolata te scapa de durerile musculare
  11. flavonoizii din ciocolata imbunatatesc circulatia
  12. antioxidantii din ciocolata iti vor ajuta celulele sa produca elastina si colagen, reintinerindu-ti si reparandu-ti problemele de la nivelul pielii
  13. aroma si mirosul ciocolatei produc o senzatie relaxanta si incantatoare, reusind cu usurinta sa elimine substantele chimice si toxinele din creier
  14. se spune ca exista un continut de molecule ale fericii in cacao care actioneaza in momentul in care o consumi pe cale orala, insa acestea isi pot face efectul si daca o aplici pe suprafata pielii.
  15. ciocolata are calitati antidepresive si reuseste sa iti ofere o stare pozitiva, de bine si iti accelreaza si activitatea mentala

Cum se utilizeaza ciocolata in saloane?

Ciocolata poate fi folosita pentru masaj si in aceste conditii este si subtiata cu uleiurile pe care le-am mentionat anterior sub forma fierbinte, dar ea poate fi folosita si la impachetari corporale.

La fel de des intrebuintata este si pentru sanatatea pielii, cand un strat consistent de ciocolata este aplicat pe ten pentru hranirea pielii, stergerea ridurilor si obtinerea unui aspect mai tanar al tenului.

Terapeutii in masaj folosesc in cazul impachetarilor cu ciocolata tipul de ciocolata amaruie, apoi aplica o folie deasupra pentru ca ingredientul principal sa penetreze pielea.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


10 tratamente naturiste pentru raceala si gripa

Se spune uneori ca nu exista niciun fel de remediu sau tratament naturist care chiar combate comuna raceala. Desi este adevarat ca nu intotdeauna poate fi prevenita, exista cateva remedii pentru simptomele care insotesc ...
 » mai mult...

Care sunt principalele beneficii ale ceaiului?

Eu sunt o mare bautoare de ceai. Beau ceaiuri atat pentru beneficiile pe care le aduc asupra sanatatii, cat si pentru gustul grozav al unora. De cele mai multe ori, cele bune pentru sanatate nu sunt si cele pe care le ...
 » mai mult...

Cum sa previi imbatranirea pielii cu protectia adecvata pe timp de vara?

Ne place la soare, ce sa mai. Abia asteptams a vina vremea calda pentru a face bai in apa piscinelor, marilor cu apa mai mult sau mai putin cristalina si sa ne bronzam cat mai uniform la soare. Faptul ca toate acestea ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici