Am mai scris in trecut despre cum este corect sa depozitezi alimentele pentru a le mentine proaspete si pentru a le prelungi termenul de valabilitate, insa am zis sa revin asupra subiectului pentru ca simt ca am oferit o lista completa.
Desigur ca termenul de valabilitate al unui produs variaza in functie de modul sau de depozitare, iar data de expirare a unui produs este de multe ori prost intelease sau necunoscuta.
painea - daca o tii la congelator rezista cat vrei
conservele - tinute la rece si intuneric isi pot dubla valabilitatea
carnea - tinuta la congelator, poti creste durata de viata a carnii cu pana la 50%
ouale - pentru oua poti face testul in apa. Daca ouale plutesc inseamna ca s-a adunat aer sub coaja si s-au stricat.
orezul brun - tinut in camara rezista 3-6 luni, frigider - 6-12 luni, congelator - 12-18 luni
orezul basmati, alb, salbatic, jasmine - perioada nedefinita
mierea - perioada nedefinita. Chiar daca se zahariseste sau isi schimba culoarea, este in regula sa o consumi. Mierea nu se strica.
otet - 2 ani in stare perfecta, insa in principiu otetul nu are termen de valabilitate
nucile de orice tip - 2-4 saptamani - tinute in camara, frigider - 9 luni, congelator - un an
extractul si pastaile de vanilie - 4 ani
conserva de fasole - rezista 2-5 ani nedesfacuta, 3-4 zile in frigider, 1-2 luni la congelator
paste - 3 ani in camara desfacute sau nedesfacute
sarea de mare - sarea nu expira, tine-o intr-un spatiu racoros si intunecat
semintele de susan - desfacute sau nedesfacute 3-4 ani
sirop de artar - 1 an in camara sau frigider - inceput, dar si neinceput
zaharul - zaharul nu expira si nici nu trebuie consumat :))
cerealele uscate - 2-3 luni desfacute, 1 an - nedesfacute
fulgi de ovaz nepreparati - inceputi sau neinceputi rezista un an in camara sau frigider. Trebuie tinuti intr-un spatiu racoros si uscat. Tine fulgii de ovaz si cerealele in general in recipiente vidate.
quinoa uscata - 1 an in camara
faina integrala - 6-8 luni - frigider, 2 ani - congelator
uleiul vegetal si uleiul de rapita - 2 ani in camara
uleiul de susan - 18 luni - nedesfacut, 1 an - desfacut
sos de soia - 3 ani - nedesfacut si tinut in camara, 2 ani - desfacut si tinut in frigider
sofran uscat - 4 ani
cuisoare - 3-4 ani. Nu le expune la caldura si lumina. Striveste si gusta cuisoarele pentru a le verifica aroma.
untul de arahide natural - borcanul desfacut sau nedesfacut poate rezista cam 6 luni in frigider. Refrigerarea untului de arahide ii va incetini viteza de rancezire.
untul de arahide conventional - nedesfacut - 2 ani, desfacut - 3 luni in camara, 3-4 luni in frigider.
Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.
Sunt extrem de surprinsa cand vad cum o multime de oameni aleg sa consume la micul dejun produse de patiserie, covrigi, biscuiti sau tot felul de produse procesate care nu le ofera niciun beneficiu si ii vor lasa ... »mai mult...
Urmeaza exemplul alimnetar al fitness model-ului Amanda Latona pentru a oferi combustibil de calitate antrenamentelor tale, pentru o recuperare musculara eficienta si pentru construirea unui fizic de bomba sexy.
Daca ... »mai mult...
Nu de putine ori am intrat in polemici pe tema alimentatiei. In general cu bunicile mele, care nu reusesc sa inteleaga noile “trenduri” in materie de mancare si nu vor sa inteleaga ca se fac constant ... »mai mult...
Fii sociabila!
Vrei sa iti trimitem ultimele noutati? Introdu mai jos adresa ta de e-mail