Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Exercitii pentru spate: Tractiuni la helcometru cu priza larga
Partea corpului: Spate, Brate
Grupa musculara: Marele dorsal, Romboizi, Biceps
Dificultate: Incepator
Exercitiu pentru: La sala

Tractiunile la helcometru sunt un exercitiu clasic pentru dezvoltarea spatelui.

Nu departa prea mult bratele intrucat risti sa compromiti amplitudinea miscarii si nu vei antrena corect muschii spatelui.

Poti executa tractiunile la helcometru cu priza larga in superset (mai multe exercitii executate fara pauza intre ele) cu tractiunile la ceafa.

Cum se executa tractiunile cu priza larga:

  • Aseaza-te la helcometru, aranjeaza-ti scaunul astfel incat suportul sa iti prinda picioarele, prinde bara cu o priza larga, dupa ce ai selectat greutatea adecvata. Palmele trebuie sa fie indreptate in fata.

  • Mentine spatele drept, privirea inainte si lasa-te usor pe spate, tragand bara inspre partea de sus a pieptului. Nu atinge pieptul cu bara.

  • Fa o scurta pauza inainte de a aduce greutatea in pozitia de inceput. Nu lasa greutatea sa se atinga de restul greutatilor neridicate.

Sfaturi executie:

  • Una dintre cele mai mari greseli pe care majoritatea persoanelor incepatoare o fac este de a nu-si izola spatele si de a se folosi prea mult de biceps. Pentru izolarea marelui dorsal foloseste o priza larga si ai grija sa tragi greutatea cu forta spatelui, imaginandu-ti o miscare semicirculara.

  • Nu te lasa nici prea mult pe spate pentru a putea balansa o greutate mult prea mare. Este o forma de trisare care nu te va conduce catre rezultatele dorite.

  • Daca simti ca iti oboseste antebratul inainte de incheierea setului, foloseste o priza "carlig", fara a mai amplasa degetul mare in partea de jos a barei. O priza "carlig" preia din tensiunea la care este supus antebratul in momentul in care executi o miscare de tractiune.

  • Expira pe miscarea de coborare a greutatii.

Ti se pare util acest exercitiu sau iti place de Stefania? Da-ne un like!

FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici