Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce beneficii ne aduce uleiul de jojoba?


ulei jojobaIncep cu o marturisire amuzanta legata de uleiul de jojoba. In prima faza, m-a atras pentru prima oara datorita felului in care se pronunta in limba engleza: “houhouba”. L-a pronuntat de atatea ori Dr. Oz incat nu putea sa raman indiferenta la un element atat de important pentru frumusetea noastra.


Uleiul de jojoba este un produs natural grozav pe care il poti folosi cam pe fiecare bucatica a corpului tau si iti va aduce cate un beneficiu. Este bun pentru piele, par, cuticule, dupa ras si ca un demachiant. Hidrateaza si are proprietati antibacteriene, dar este si un antifugic foarte bun, folosit impotriva ciupercilor de picior.

Pana si stafilococii si candida, doua bacterii extrem de comune, se pare ca nu sunt capabile sa supravietuiasca sau sa se reproduca in momentul in care sunt puse sa se confrunte cu uleiul de jojoba.
Indienii aborigeni foloseau uleiul de jojoba in scopuri medicale ca tratament pentru rani si pentru diverse leziuni ale pielii.


Cum difera uleiul de jojoba fata alte uleiuri?

Uleiul de jojoba este un compus interesant pentru ca de fapt nu este un “ulei” in realitate, ci este considerat a fi un ester din ceara. De ce este atat de importanta aceasta informatie, poate te intrebi? Esterul din ceara este un element aproape identic cu uleiul pielii noastre, sebumul.

Motivul pentru care asta conteaza atat de mult, este ca atunci cand il vei aplica pe piele, aceasta il va recunoaste ca fiind sebum natural si isi va regla productia natural de sebum, echilibrand si productia de ulei. Rezultatul va fi o piele fina, cu stralucire si, datorita reglarii nivelului de ulei si datorita proprietatilor antibacteriene, poate reduce si acneea.


Beneficiile pentru piele si par ale uleiului de jojoba

  1. Inmoaie cuticulele si usureaza indepartarea cuticulelor – freaca-ti cuticulele cu o picatura de ulei de jojoba cel putin o data pe zi. Ca sfat suplimentar: adauga n uleiul de jojoba niste ulei de arbore de ceai pentru a-ti crea un tratament antifungic ideal pentru unghii.
  2. Lotiune pentru corp – este destul de simplu si partea cea mai buna este ca nu va trebui sa te straduiesti sa aplici foarte mult ulei pe suprafata pielii, asa cum ai face in mod normal cu lotiunea traditionala. Jojoba intra in piele rapid si se intine usor pe piele. Daca esti genul careia ii place sa iasa in evidenta si si esti si ceva mai excentrica, atunci iti recomand ca vara, cand arati ceva mai multa piele sa adaugi in uleiul de jojoba si niste sclipici cosmetic si aplici combinatia asta pe picioare, brate si piept.
  3. Crema de fata hidratanta – dupa ce te-ai dat cu crema ta obisnuita, te poti da pe fata si cu o picatura sau doua de ulei de jojoba. Uleiul de jojoba este ideal de folosit sub machiajul mineral, vei avea o piele care radiaza prin toti porii si mineralele din produsele cosmetice vor avea un efect mult mai puternic. Nu uita ca uleiul de jojoba este recomandat chiar si persoanelor cu tenul gras intrucat este singurul ulei care este identificat cu un ulei natural al pielii.
  4. Balsam de buze – uleiul de jojoba iti poate inlocui balsamul de buze cu mare succes. Este usor, natural si se absoarbe rapid in buze inlaturand orice urma de cojite de pe buze. Mai mult, antioxidantii pe care uleiul de jojoba ii contine, vor actiona ca o bariera antiimbatranire. Iti poti crea singura propriul balsam de buze: balsamul de buze homemade poate fi creat prin combinarea uleiului de jojoba cu cateva picaturi din aroma ta favorita, precum eucalipt mai racoros, capsuna mai dulceaga sau ulei citric pentru o savoare mai fructata. In acest balsam de buze natural poti adauga si niste ceara de albine topita. Senzational! Eu chiar as incerca!
  5. Scrub pentru buze – desigur ca uleiul de jojoba poate fi folosit in combinatie cu niste zahar brun pentru a restaura aspectul sanatos al unor buze crapate si exfoliate. Freaca-ti buzele usor cu acest amestec pentru inlaturarea celulelor moarte si lasa-l sa actioneze cam 1 minut, dupa care iti clatesti buzele si te bucuri de catifelarea lor.
  6. Imblanzesti parul care se electrizeaza – daca tot folosesti uleiul de jojoba pentru unghii si cuticule, atunci foloseste-te de el cat e pe degete si imprastie-l putin prin par, iti va fixa foarte bine parul rebel.
  7. Indeparteaza machiajul – da, uleiul de jojoba poate substitui chiar si demachiantul. Fa o combinatie jumatate apa si jumatate ulei de jojoba si combina-le intr-un recipient mic, precum cele pe care le primesti ca mostre de sampon. Agita-le si aplica aceasta combinatie pe o discheta pentru demachiere. De fapt, uleiul de jojoba poate fi folosit si de unul singur ca un bun demachiant si nu va trebui nici sa il inlaturi cu apa, intrucat va continua sa iti hidrateze fata si sa iti mentina si genele sanatoase.
  8. Masajul scalpului – sau tratament pentru scalp. Freaca-ti sclpul cu ulei de jojoba inainte de culcare si clateste-te dimineata. Uleiul de jojoba va regla cantitatea de sebum si iti va inlatura si in mod foarte eficient produsele de styling care iti pot imbacsi parul. Datorita continutului de zinc, cupru, silicon, iod, crom, vitamina E si vitamina B, uleiul de jojoba previne si probleme legate de inflamatii si diverse infectii ce pot aparea la nivelului scalpului.
  9. Tratament rapid la cald pentru par – inainte de a intra la dus, aplica pe par o lingurita (sau mai mult, in functie de desimea si lungimea parului tau) de ulei de jojoba incalzita. Lasa-l sa actioneze cat iti faci dus, clateste-te si spala-te cu sampon si balsam in mod natural. Datorita elementelor benefice mentionate anterior, uleiul de jojoba va ajuta si la promovarea cresterii parului si la oferirea unei doze de volum.
  10. Ulei accelerator – desi uleiul de jojoba contine antioxidanti si elemente benefice de sine statator, el poate fi aplicat si deasupra altor tratamente pentru piele intrucat va accelera actiunea ingredientelor active in pori si piele.
  11. Tratament pentru varfurile despicate – adauga o picatura, doua de ulei pe varfurile parului tau inainte de a te usca sau de a folosi anumite aparate care folosesc caldura, intrucat va oferi o buna protectie termica pentru parul tau.
  12. Hidratare suplimentara – adauga in crema de fata si in crema de corp cateva picaturi de ulei de jojoba pentru a-ti oferi hidratarea pe care pielea ta o solicita in perioadele foarte reci sau foarte uscate.
  13. Balsam de par – adauga 2-3 picaturi de ulei de jojoba in balsamul tau, lasa-l sa actioneze cateva minute cat iti faci dus, clateste-te bine si vei obtine un par hidratat si plin de stralucire.
  14. Inaintea aplicarii autobronzantului – aplica ulei de jojoba in zonele in care stii ca autobronzantul se va inchide mai puternic la culoare: genunchi, coate, talpi, calcaie si palme.
  15. Inainte de a inota – freaca-ti parul cu 3-4 picaturi de ulei de jojoba inainte de a plonja in apa marii sau intr-o piscina. Uleiul iti va inchide cuticulele parului si va preveni daunele pe care le pot aduce chimicalele din apa. Nu te vei mai preocupa de decolorare sau de uscare.
  16. Tratament impotriva caderii parului si pentru cresterea parului – foloseste uleiul de jojoba in combinatie cu alte uleiuri esentiale precum cel de lamaita, cimbru, salvie, lavanda, rozmarin, brusture sau migdale. Din cate se vede, o gramada de uleiuri esentiale te pot ajuta in lupta impotriva caderii parului.

Cum actioneaza uleiul de jojoba?

  • antibacteriana – previne infectiile cu bacterii si activitate virala
  • antiinflamatoare – usureaza simtomele inflamatiei
  • functioneaza in armonie cu productia naturala de sebum a corpului tau
  • fortifica sinteza colagenului si incetineste aparitia ridurilor
  • imbunatateste sanatatea si cresterea parului


Trateaza ranile pielii

Inca de pe vremea indigenilor, uleiul de jojoba era folosit pentru a trata dureri, leziuni si alte tipuri de rani. Asta se intampla datorita proprietatilor antibacteriene si antinflamatoare ale uleiului de jojoba care previn si trateaza infectiile pielii. In momentul in care corpul tau a suferit o lovitura sau taietura, reactia naturala a sistemului imunitar este de a declansa inflamarea pentru a repara tesutul degradar si a preveni accesul altor corpi straini.

Inflamarea in general se manifesta prin durere crescuta si umflarea zonei ce inconjoara si acopera rana. Datorita proprietatilor antimicrobiene si antiinflamatoare, uleiul de jojoba nu mai permite o infectare ulterioara si usureaza simptomele inflamatiei.

Rezultatele unui studiu publicat in Jurnalul de Etnofarmacologie sustine ca uleiului de jojoba poate fi chiar utilizat pentru tratarea ranilor. Cercetatorii au remarcat si faptul ca uleiul de jojoba stimuleaza sinteza colagenului de tip I – cel care este produsul final al tesutului restaurat.

Previne si trateaza infectiile

Uleiul de jojoba nu numai ca trateaza ranile, dar previne si trateaza si infectiile. In momentul in care te-ai taiat, ti-ai sfasiat pielea sau ai suferit o leziune la nivelul pieplii, zona afectata este susceptibila infectiilor. In cele mai multe cazuri, sistemul inflamator natural al corpului tau nu este suficient pentru a-ti trata infectiile in timp util. Asta se intampla in mod special in cazul infectiilor virale. In ajutorul nostru vine din nou uleiul de jojoba care poate stopa efectele negative ale unor infectii virale.

Un studiu publicat in Jurnalul de Virusologie a aratat ca uleiul de jojoba prezinta proprietati antivirale impotriva virusului herpetic. Multe alte surse indica eficienta uleiului de jojoba impotriva altor tipuri de virusi.

Hidrateaza si catifeleaza pielea

Dupa cum am explicat si mai devreme, uleiul de jojoba este produsul pe care trebuie sa il folosesti daca iti doresti o piele fina, catifelata si placuta la atingere, ca in reclame :) Datorita faptului ca uleiul de jojoba este un ester din ceara, el este similar cu uleiurile naturale regasite in corpul nostru. Sebumul este o substanta uleioasa produsa de glandele sebacee. Din moment ce uleiul de jojoba este un ester din ceara, foarte similar sebumului, el va reprezenta calea eficienta de a-ti hrani pielea.

Datorita eficientei uleiul de jojoba, cercetatorii considera ca ar trebui sa il foloseasca in combinatie cu alte ingrediente precum glicerolul pentru a imbunatati produsele de hidratare a pielii. Un studiu din Jurnalul de Dermatologie Cosmetica a aratat ca esterul de jojoba functioneaza in armonie cu glicerolul pentru fortifierea hidratarii pielii timp de 24 de ore.

In consecinta, uleiul de jojoba reprezinta un tratament bun pentru cei cu pielea matura, imbatranita, ridata sau uscata.

Trateaza acneea

Uleiul de jojoba aduce beneficii chiar si tinerilor, nu numai persoanelor mai in varsta care se confrunta cu problema ridurilor.

Stim cu totii ce inseamna acnee, nu mai este cazul sa vorbim despre cum se manifesta aceasta afectiune  pielii. In general, secretia de sebum este cea din cauza careia apare acneea. Cand este produs un aflux de sebum, porii pielii se infunda si se infecteaza. Corpul declanseaza un raspuns inflamator pentru tratarea infectiei, fapt ce conduce adesea la formarea unor cosuri extrem de inestetice si deranjante.
Datorita faptului ca uleiul jojoba actioneaza ca un antiseptic, el poate ajuta la usurarea simptomelor infectiilor care conduc la aparitia acneei.

Din moment ce in perioada adolescentei productia de sebum este sporita, tinerii se confrunta cu experientele neplacute ale acneei. Sebumul nu este factorul daunator  per total, este elementul de care organismul tau are nevoie pentru a-ti lubrifia pielea. Dar datorita faptului ca uleiul de jojoba este capabil sa regleza productia de sebum si sa desfunde porii, are potentialul unui tratament natural impotriva acneei.

Pe mine uleiul de jojoba m-a convins ca este un ingredient aproape imperios in rutina mea de ingrijire, singura problema pe care o prezinta este pretul. Avand in vedere ca totusi cantitatile recomandate spre folosire sunt totusi mici si un tratament pentru par, de exemplu, poate fi facut si bilunar, atunci eu zic ca investitatia in frumusetea si sanatatea noastra merita.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Sa desfiintam miturile legate de hidratarea pielii

Frumusetea pielii este o preocupare constanta pentru noi toate. Desi unele dintre noi au fost inzestrare cu un ten perfect de la natura, pe cand altele sunt cobai vesnici pentru diverse produse, trebuie sa recunoastem ...
 » mai mult...

Tratamentul de infrumusetare cu ulei de monoi

Eu am oarecare probleme cu hidratarea parului asa ca atunci cand aud ceva catusi de putin pozitiv legat de un produs de hranire a parului, incerc sa intru cat mai in detaliu si sa aflu cat mai mult despre acel produs ...
 » mai mult...

Reguli pentru un par des si sanatos

Tot vorbim despre cum sa slabim, cum sa ne tonifiem, toate metodele prin care sa putem avea un corp suplu si armonios, dar parca ar trebui sa mai acordam niste atentie si aspectelor care tin exclusiv de beauty. Eu cel ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici