Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Adauga unt de cocos la orez pentru a-i reduce din calorii


orez unt de cocosZilele trecute mi-a ajuns pe la urechi o stire cum ca daca adaugi unt/ulei de cocos in apa in care fierbi orezul, atunci ii reduci dramatic caloriile. Normal ca nu puteam lasa povestea asta neinvestigata. Stiam ca daca fierbi, apoi racesti si consumi pastele reincalzite sau reci amidonul din ele se transforma intr-unul rezistent si ele devin mult mai potrivite pentru perioada de slabire sau pentru diabetici. Dar totusi cum facem ca orezul sa nu ingrase nici el?

Carbohidratii care nu ingrasa

Sa reiau putin teoria asta cu felul in care facem ca pastele sau cartofii, de exemplu, sa nu ne ingrase. Pai se pare ca prepararea cartofilor si pastelor si ulterior racirea acestora schimba structura alimentelor, transformandu-le in ceea ce se cheama “amidon rezistent”.

Se denumeste “amidon rezistent” pentru ca odata ce pastele sau cartofii sau orice aliment cu amidon de altfel este preparat termic si apoi racit, acesta devine rezistent la enzimele normale din intestine care descompun carbohidratii si elibereaza glucoza aceea care stim noi ca determina acele cresteri ale glicemiei.

Dr. Denise Robertson, de la Universitatea din Surrey, sustine ca daca gatesti si apoi racesti pastele organismul le va trata ca si cand ar fi fibre, creand un varf glicemic mai scazut si ajutand flora intestinala sa fie cat mai sanatoasa. Asa pastele vor avea si mai putine calorii, deci mai putine calorii absorbite in organism ce ar trebui arse, deci clar o situatie castigatoare.

Dar cum nu multor persoane le plac amidonoasele reci, s-a facut desigur o cercetare si pe ele reincalzite. Oare odata reincalzit, amidonul rezistent revine la forma sa initiala, de carbohidrat usor de absorbit, care ne ingrasa?

Desi ipoteza era ca amindonul revine la forma sa nerezistenta de la care a pornit, se pare ca toata lumea a fost socata sa observe ca pastele reci reincalzite au un efect chiar si mai scazut asupra glicemiei, reducandu-le impactul glicemic cu pana la 50%!

Orez cu mai putine calorii care nu ingrasa

Ok, acum revenind la orezul nostru si cum il facem sa aiba mai putine calorii.

Despre metodele in care poate fi folosit uleiul/untul de cocos am scris in trecut si stii probabil cu cat entuziasm se vorbeste despre el. Acum se pare ca avem un motiv in plus de adoratie. In momentul in care este folosit intr-un fel anume, untul de cocos poate reduce dramatic aportul de calorii.

Este adevarat ca orezul alb este oricum o cereala mult procesata si are un indice glicemic ridicat. Insa, efectul alimentelor asupra glicemiei poate fi alterat in functie de felul in care le combinam. Cercetatorii din Sri Lanka se pare ca au descoperit Sfantul Graal al gatirii orezului care ne-ar putea da peste cap tot ce credeam.

Grasimea din ulei de cocos si carbohidratii din orez

Autorii studiului (Sudhair James si Dr. Pushparajah Thavarajah) au testat 8 tipuri de orez dintr-o varietate de 38 si au concluzionat ca cea mai sanatoasa metoda de preparare a orezului este adaugand ulei de cocos in apa in care va fierbe, inainte de adaugarea orezului crud. Orezul a fost ulterior racit prin refrigerare si consumat dupa 12 ore.

Atunci cand cel mai nesanatos dintre tipurile de orez a fost preparat prin aceasta metoda, caloriile sale au fost reduse cu pana la 10-12%. Oamenii de stiinta, care si-au desfasurat studiul la Colegiul de Stiinte Chimice din Colombo, sustin ca o reducere si mai mare a numarului de calorii este posibila.

Ei sustin ca daca varietatea corecta de orez este preparata cu ulei de cocos, atunci caloriile ar putea fi reduse cu pana la 50 chiar 60%.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Dietele nu dau rezultate daca faci aceste greseli

Despre beneficiile unei mese de trisat am mai scris dar nu am scris si despre greselile cele mai mari pe care le poti face in momentul in care decizi sa incluzi o cheat meal in programul tau alimentar. Uneori te e ...
 » mai mult...

Dieta cu calorii negative si lista cu alimentele cu cele mai putine calorii?

Ai auzit si tu probabil de acea teorie (sau chiar dieta) cu caloriile negative. Sunt anumite voci care sustin ca dieta cu calorii negative presupune consumul unor alimente care au un efect caloric negativ, mai exact ca ...
 » mai mult...

Metoda de slabire rapida fara cura sau dieta!

Dupa ce am scris despre ideile gresite legate de slabire, mi-am dat seama ca asta era articolul pe care trebuia sa il fi abordat cu mult timp in urma, sa pornesc de la baza problemei slabirii. Este un articol cu ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici