Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Ce beneficii ne aduce consumul de curmale?


curmale2Recunosc ca atunci cand am prin casa curmale cu greu ma abtin sa nu mananci vreo 15-20 dintr-un foc, mai ales daca sunt si fara samburi clar nu au nicio sansa in fata poftei mele de ceva dulce si sanatos. Dar cat de sanatoase sunt curmalele? La ce ajuta de fapt ele? Stim ca sunt sanatoase, dar care sunt beneficiile pe care curmalele ni le aduc sanatatii?

Curmalele si starea noastra de sanatate

Este clar ca aceste dulciuri naturale au valori nutritionale semnificative daca pana si carcotasii raw vegani le folosesc cat se poate de des in retetele lor pentru prajituri si torturi sanatoase. Eu pana acum nu am incercat, insa cu siguranta merita folosite din plin avand in vedere ca ne ajuta sa scapam de constipatie, calmeaza tulburarile intestinale, problemele de inima, anemia, disfunctiile sexuale, diareea, cancerul abdominal dar si multe alte afectiuni.

Beneficiile multiple ale acestor fructe uscate le-au transformat si intr-unul dintre ingredientele grozave pentru dezvoltarea masei musculare. Ele pot fi consumate in diverse feluri, ca o pasta, de exemplu, in combinatie cu lapte, iaurt sau cu paine integrala si niste unt pentru a fi si mai delicioase. Pasta aceasta este benefica atat adultilor, cat si copiilor, in special in perioada in care suntem in recuperare dupa o boala sau o accidentare.

Citeste si ideile mele de retete sanatoase si dietetice care contin curmale.

Pana si musulmanii isi mai intrerup postul mancand curmale si band apa, ramanand in conformitate cu traditiile culturale. "Pauza" aceasta ii va ajuta sa nu manance pana la refuz dupa ce se incheie postul. In momentul in care organismul incepe sa absoarba toti nutrientii curmalelor, senzatia de foame este redusa. De asemenea, sistemul nervos poate primi si el mult ajutor in urma consumului de curmale, datorita cantitatii crescute de potasiu pe care acestea le contin.

Valorile nutritionale ale curmalelor/ 100 g:

  • Calorii: 282
  • Grasimi: 0.4 g
  • Carbohidrati: 75 g
  • Fibre: 8 g
  • Zahar: 63 g
  • Proteine: 2.4 g

Beneficiile consumului de curmale

Curmalele sunt pline de vitamine, fibre si minarale, ele continand uleiuri, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, zinc, cupru si magneziu. Ele contin si vitamine precum tiamina, riboflavina, niacina, folati, vitamina A si vitamina K.

Precizez nu cu la fel de multa placere si faptul ca curmalele te ajuta si sa cresti sanatos in greutate sau, ca sa ne exprimam si negativ, curmalele te ingrasa din cauza caloriilor foarte multe pe care le contin - ca mai toate fructele uscate de altfel.

1. Te scapa de constipatie

curmaleCurmalele sunt considerate laxative naturale, iar pentru obtinerea acestui beneficiu este indicat sa le lasi la inmuiat pe parcursul noptii. Consuma apoi aceste curmale inmuiate sub forma de sirop pentru rezultate optime in combaterea constipatiei.

Ele contin si niveluri ridicate de fibre solubile, care sunt esentiale pentru sustinerea digestiei sanatoase si sanatatea tractului intestinal.

2. Sanatatea oaselor si forta

Cantitatile semnificative de minerale gasite in curmale fac ca acestea sa fie un superaliment pentru intarirea oaselor si lupta impotriva unei afectiuni atat de dureroase precum osteoporoza.

Curmalele contin seleniu, mangan, cupru si magneziu, toate fiind elemente care sustin dezvoltarea osoasa si forta, in special odata cu avansarea in varsta si cu deteriorarea naturala a oaselor.

3. Dezechilibre intestinale

Nicotina pe care curmalele o contin se spune ca ar fi benefica in tratarea multor dezechilibre intestinale. Curmalele stopeaza dezvoltarea organismelor patologice si stimuleaza dezvoltarea bacteriilor sanatoase din intestine

Pentru imbunatatirea florei bateriene, iti recomand sa citesti si despre consumul de probiotice si prebiotice.

Ele stimuleaza digestia, iar prin asta mai primesti si beneficiul in plus de a creste puterea de absorbtie a nutrientilor din restul alimentelor pe care le consumi.

4. Combat anemia

Continutul ridicat de fier al curmalelor le face sa fie grozave ca supliment alimentar pentru persoanele care sufera de anemie, crescandu-le nivelul de energie si forta si scazandu-le gradul de oboseala si moleseala.

5. Curmalele te ajuta in lupta cu alergiile

Una dintre fatele cele mai interesante ale curmalelor este ca ele contin sulf organic, un element destul de greu de gasit in in alimente dar care are o multime de efecte benefice asupra organismului, unul dintre ele fiind reducerea reactiilor alergice si a alergiilor sezoniere.

6. Curmalele iti ofera o doza de energie

Curmalele contin zahar natural, inclusiv glucoza, zaharoza si fructoza. Zaharul din curmale va fi rapid transformat in glucoza si folosit ca sursa de energie. Deci curmalele sunt si un aliment bun de mancat inainte sau dupa antrenament, mai ales daca ai facut un antrenament cardio.

Afla si metode de a te trezi plina de energie, dar si ce pozitii simple de yoga te pot inviora mai rapid.

7. Sanatatea sistemului nervos

Vitaminele prezente in curmale sustin buna functionare a sistemului nervos, potasiul fiind elementul de baza in aceasta ecuatie, el oferind imbunatatiri in privinta vigilentei si vitezei activitatii cerebrale.

8. Sanatatea inimii

Dupa ce ai tinut la inmuiat curmalele, le-ai strivit dimineata si le-ai consumat, se pare ca au efecte pozitive curmale 3asupra inimilor slabe. Din nou potasiul este cel care conduce la reducerea riscului unui infarct si a altor boli de inima.

Curmalele mai sunt eficiente si in scaderea nivelurilor de colesterol din organism, cel care contribuie major la atacurile de cord, bolile de inima si infarct. Consuma curmale de doua ori pe saptamana pentru o inima sanatoasa.

9. Libido si putere sexuala scazute

Studiile au aratat ca aceste fructe uscate pot imbunatati energia sezuala daca vei consuma o mictura de curmale lasate la inmuiat peste noapte in lapte de capra, pudra de cardamon si miere. Aceasta mixtura devine in tonic sexual foarte bun care imbunatateste rezistenta si reduce sterilitatea cauzata de anumite dezechilibre sexuale.

Curmalele contin estradiol si flavonoide care sporesc productia de sperma si motilitatea, promovand si dezvoltarea testiculelor si a greutatii. Deci libido crescut si efect afrodisiac intr-o mana de curmale!

10. Curmalele combat cecitatea nocturna

Curmalele te ajuta sa combati si diverse afectiuni ale urechilor, nasului si gatului. In momentul in care frunzele de curmal sunt macinate si transformate intr-o pasta pe care o freci in jurul ochilor sau cand curmalele sunt consumate orale, s-a dovedit ca reduc frecventa cecitatii nocturne, iar aceasta solutie este chiar adesea folosita in zonele rurale in care curmalii sunt crescuti ca forma de medicina alternativa.

11. Combati intoxicatiile

Curmalele sunt folosite si ca remediu impotriva intoxicatiilor cu alcool. Curmalele ofera atenuare rapida si te trezesc din mahmureala in cazul in care ai consumat prea mult alcool. Din nou este indicat sa le lasi la inmuiat pe noapte.

12. Combati diareea

Curmalele coapte contin, asa cum am precizat in repetate randuri, potasiu, cel care te poate ajuta sa controlezi diareea. Sunt si usor de digerat, ceea ce ajuta in continuare la eliminarea simptomelor diareei cronice.

13. Ajuta la nastere

Un experiment realizat la Universitatea pentru Stiinta si Tehnologie din Iordania a aratat ca un consum de curmale cu 4 saptamani inainte de nastere poate atenua durerea si reduce sangerarea. Femeile care au curmale4consumat curmale, au nascut mai usor, comparativ cu femeile care nu au mancat aceste fructe.

Mai mult decat atat, curmalele ajuta femeile sa treaca prin depresia postnatala mai usor si sa aiba un proces de lactatie suficient pentru nevoile copilului..

14. Reduc hipertensiunea arteriala

Curmalele contin cantitati mici de sodiu, dar sunt bogate in calciu. 5-6 curmale contin aproximativ 80 mg de magneziu, un mineral esential care contribuie la circulatia sangelui. O cercetare a aratat ca 370 mg de magneziu pe zi poate reduce tensiunea arteriala.

Efecte adverse si contracindicatii ale consumului de curmale

Este adevarat ca aceste fructe uscate au o multime de beneficii nutritionale, trebuie sa ai grija la cele pe care le alegi din cauza suprafetei lipicioase pe care o au deasupra, care atrage de multe ori impuritati.

Alege numai curmalele procesate si impachetate in mod adecvat, eventual chiar spala-le inainte de a le consuma.

De asemenea, nu uita ca ele sunt pline de calorii, ca toate fructele uscate si este necesar sa le mananci in cantitati reduse.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Cate beneficii aduce consumul de gutui?

Daca am scris despre beneficiile dovleacului pentru ca il vedeam peste tot si simteam nevoia sa il consum din ce in ce mai des, acum parca imi sar in ochi tot mai mult gutuile. Niciodata nu cred ca am nimerit o gutuie ...
 » mai mult...

Carnitina - mai mult decat un supliment pentru slabire

Un supliment care sa sustina o mai buna functionare a creierului si sa te ajute si sa slabesti? Oare exista asa ceva fara efecte secundare? Am auzit multe persoane speriate de ideea de a consuma amino acizi ca deja nu ...
 » mai mult...

Beneficiile consumului de ceai rosu Rooibos

Band un minunat ceai rooibos cu aroma de vanilie am inceput sa ma intreb cam care ar fi beneficiile pe care acesta mi le aduce. Si desigur ca am decis sa impartasesc noile informatii pe care le-am aflat si cu tine. Eu ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici