Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

De ce nu slabesti desi faci foarte mult cardio pe banda de alergare?


antrenament bandaBanda de alergare cred ca este aparatul de cardio cel mai adorat de catre femeile din intreaga lume, indiferent de varsta, etnie sau cultura! :) Cred ca as putea plusa spunand ca pana si barbatii au un fel de pasiune pentru ceea ce spera ca aceasta le va aduce nou si bun in viata: niste kilograme in minus.

Stai linistita ca nu te voi deziluziona spunandu-ti ca te minti singura si ca nu are niciun efect (probabil ca nici nu m-ai crede pentru ca sigur ai vazut cum pana intr-un anumit punct cel putin, mersul sau alergatul pe banda te-au ajutat sa dai scazi niste kilograme si centimetri), ci vreau sa iti prezint motivele pentru care in anumite situatii rezultatele nu se mai observa atat de evident si tot timpul petrecut pe banda de alergare devine o risipa si chiar o frustrare totala.

Cum sa slabesti pe banda alergare?

Nu ratezi niciodata o sedinta de cardio pe banda si cu toate astea parca de ceva vreme nu mai observi ca slabesti? Ei bine, exista niste greseli pe care poate ca si tu le comiti in momentul in care te urci pe aparat, greseli din cauza carora nu este exclus ca tu sa nu mai vezi rezultate serioase in privinta slabirii.
De ce nu slabesti desi faci mult cardio pe banda de alergare?

  1. Nu tragi de tine suficient de mult. Am tot vazut chestia asta si ma deranjeaza maxim indiferent de aparatul pe care cineva il foloseste. Sustin implicarea totala la sala, iar orice abatere iti garantez ca iti va minimiza si rezultatele. E bine sa te duci la sala cand nu ai chef, insa daca tot ai ajuns acolo, macar da tot ce ai si nu gasi modalitati de a-ti usura sau infrumuseta munca. Ok, dar nu am spus ce ma deranjeaza de fapt! Nu cred ca este cel mai indicat lucru sa stai cu o revista in fata sau sa stai la o mica barfa cu colega de antrenament sau, si mai rau, sa stai sa tipi la telefon cum ti-ai petrecut seara in club sau ziua la job! Daca antrenamentul tau pe banda de alergare implica atatia factori perturbatori, atunci este cazul sa iti restabilesti prioritatile si sa intelegi ca este important sa te concentrezi pe antrenament. Nu contest ca si antrenamentul cardio normal, la o intensitate constanta, este eficient, insa daca vrei sa vezi o evolutie si poate chiar sa si reduci timpul petrecut facand cardio, introducand un antrenament HIIT, va trebui sa cresti si viteza. Daca vei trece la nivelul antrenamentului HIIT, atunci crede-ma ca nu vei mai avea puterea si suflul pentru a mai dezbate nimic!
  2. Esti foarte incordata. Alergatul pe banda poate fi destul de dificil si solicitant pentru corpul tau (cel putin asa sper!), in special daca iti dai seama ca incepi sa te incordezi. Aminteste-ti de fiecare data cand iti dai seama ca simti tensiune prin diverse locuri ca trebuie sa te relaxezi in timp ce esti pe aparat, desi poate ca nu iti va fi la fel de usor sa obtii asta ca atunci cand alergi in aer liber, o postura relaxata si incercarea de a nu alerga prea aproape de ecran te-ar putea ajuta sa iti detensionezi si sa elimini din durerile zona gatului, a umerilor si a zonei lombare. Gandeste-te ca eventualele dureri ar putea conduce la o pauza necesara de la antrenament si acest lucru chiar nu este dezirabil.
  3. Nu ajustezi deloc inclinatia. Eu jonglam intotdeauna vitezele si inclinatia. Partea cea mai buna este ca daca te joci cu inclinatia si o cresti putin, vei evita mult mai usor durerile de tibie, de exemplu. Alaturi de prevenirea accidentarilor pe banda, normal ca vei si arde mai multe calorii pentru ca organismul va depune mai mult efort alergand la "deal", plus ca iti vei imbunatati si aptitudinile de alergator intr-un timp mai scurt. Incearca sa ridici banda cu macar 1% in momentul in care te simti confortabil si asa nici nu vei simti o diferenta fulminanta, si te vei si simti mult mai fericita stiind ca ii faci un mare serviciu corpului tau. Mai arunca un ochi si asupra sfaturilor prin care poti obtine rezultate mai bune in sala de fitness pentru ca munca ta sa se observe cu adevarat.
  4. Faci acelasi antrenament de nu stiu cat timp. Asa cu am mentionat si la puctul anterior, mie imi place sa mai jonglez cu viteze, inclinatii si, desigur cu aparatele de cardio (e bine sa fii flexibil pentru a te modela pe disponibilitatea echipamentului din sala) pentru ca ma si plictisesc si imi dau seama ca este si extrem de util sa mai sochez din cand in cand organismul cu ceva nou in "meniul" de la sala. Aceeasi regula se aplica si la antrenamentul de forta, nu fac luni in sir acelasi antrenament, ci mai aduc si modificari mici care sa previna intrarea intr-o faza de stagnare. Si, da, asta este riscul la care te expui cel mai mult, acela de a stagna, ca despre asta vorbim aici, nu? De foarte multe ori, adaptarea organismului la un anumit tip de antrenament si rezistenta acestuia de a mai oferi rezultate la rutina standard sunt cauzele pentru care nu mai vezi rezultate serioase la capitolul slabit sau dezvoltare de masa musculara. Daca ai nevoie de cateva idei pentru schimbare antrenamentului tau cardio, atunci citeste antrenanentul cardio ucigator sau antrenamentul pe intervale care arde 400 de calorii pentru tonifiere. Incearca si un model de antrenament pe banda mai inedit pentru a-ti mai iesi din rutina clasica de alergare pe banda.
  5. Esti prea loiala benzii de alergare. Cand spun asta ma gandesc ca nu este grozav nici faptul ca ai transformat-o intr-o prioritate de pana nu te sui pe banda nu te apuci de antrenamentul cu greutati, dar nici faptul ca nu vrei sa mai diversifici putin sesiunea ta de cardio. Totusi, nu e ca si cand numai pe banda arzi calorii si nu e ca si cand nu poti fi creativa cu antrenamentul cardio si pe alte aparate destinate arderii de calorii. Uneori este indicat chiar sa mai schimbi momentul in care alergi pe banda si  sa nu te sperie atat dem mult faptul ca nu gasesti niciuna libera cand ajungi tu in sala. Fa-ti antrenamentul cu greutati si poate chiar vei avea surpriza de a realiza ca slabesti chiar mai mult daca faci antrenamentul cardio la finalul antrenamentului cu greutati si poate chiar iti vei si mentine masa musculara cu mai multa usurinta, lucru absolut dezirabil in momentul in care doresti sa arzi calorii si sa sculptezi un trup tonifiat si FIT.
  6. Da-ti drumul! Ok, poate a sunat putin ciudat ce am spus, dar banuiesc ca te-am dus cu gandul la ceva ce faci gresit pe banda de alergare si simti ca este gresit dar continui sa comiti acea greseala pentru ca e mai convebil si parca iti ofera garantia ca depui mai mult efort decat o faci in realitate. Da, asta este minciuna cu care isi hranesc constiinta destul de multe femei pe care le vezi la sala tinandu-se de manere. Doar pentru ca baga o inclinatie mai mare si poate cresc si viteza putin, multe femei cred ca au gasit calea perfecta de a arde mai multe calorii. Si uite cum nici nu e parca atat de greu! Ei bine, asa cum cu siguranta am mai mentionat-o si in alte articole, nu este indicat sa te tii de manerele benzii de alergare pentru ca nici nu vei arde mai multe calorii si iti vei si pune in pericol sanatatea spatelui. De ce oare nu vrei de fapt sa mergi pe banda fara sa te tii? Pentru ca este mai greu desigur! Si ce este mai greu, de multe ori, arde si mai multe calorii, plus ca in acest caz este si mai natural. Sfatul meu este sa gasesti niste parametri ai benzii la care sa te simti suficient de inconfortabil incat sa simti ca te antrenezi eficient, mentinand totusi si postura corecta pentru a te feri de accidentari si sa renunti la artificii care nu te ajuta cu nimic.
  7. Nu stii cat de mult sa tragi de tine. Asta este o greseala des intalnita pe care o fac cei care alearga si in parc, si la sala. Multe persoane se pacalesc crezand ca o alergare de 30 de minute pe banda echivaleaza cu o alergare de 30 de minute in aer liber. Trebuie sa te gandesti ca in spatiul deschis ai o alta forma de rezistenta, mai exact cea a vantului. Mai mult, cu siguranta nu alergi la viteza afisata pe ecranul benzii de alergare intrucat odata cu miscarea sa, banda in sine va prelua din munca pe care tu o depui. Specialistii iti recomanda in acest sens sa adaugi la inclinatie macar 1,2 procente pentru a compensa pentru munca usurata de catre alergatul pe banda. De exemplu, o alergare de 10 minute pe banda de alergare din sala echivaleaza cu 10:43 minute de alergare in aer liber, o alergare de 10 minute pe banda la o inclinatie de 1% echivaleaza cu 10:13 minute de alergat in aer liber, iar o alergare pe banda de 10 minute la o inclinatie de 2% echivaleaza cu o alergare de 9:46 de minute in aer liber.

Alaturi de toate aceste sugestii, as dori sa mai adaug si faptul ca numerele pe care le vezi pe aparatele cardio, menite sa iti arate caloriile arse nu sunt general valabile. O persoana de 90 kg nu va arde acelasi numar de calorii ca si o persoana de 65 kg, desi banda de alergare sau bicicleta asa vor arata.


Plus ca arderea grasimilor facand doar cardio intervine dupa un efort constant de minim 30-40 minute. In al doilea rand, foarte important este ritmul cardiac, care trebuie mentinut in anumite valori din V0max, pentru a interveni arderea grasimilor si nu a acizilor de stres. La noua sala de fitness, aerobic din Colentina, SKY FITNESS NUTRITION CENTER, in cadrul seminariilor pe care le vom tine, va vom invata despre aceste lucruri. http://www.skyfitness-nutritioncenter.ro
Feb, 14th, 11:19AM



Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Antrenament cardio ucigator pe banda de alergare

Fie ca abia esti inca la primele sesiuni de fitness sau deja faci asta de cativa ani, iti propun planul de antrenament la banda de alergare perfect indiferent de situatia ta. Parca ultimele kilograme pe care ti-ai ...
 » mai mult...

Exercitii care te ajuta sa slabesti semnificativ in numai 20 de zile

In ziua de astazi se tot promoveaza miscarea, sportul si viata sanatoasa in general. Desigur ca nu toata lumea concepe ca ar putea avea o viata plina de bucurii si lipsita de frustrari care sa fie definita de cumpatare ...
 » mai mult...

De ce nu ma tonifiez si cum scap de pielea lasata?

In prima parte a articolului am discutat despre ce inseamna de fapt acel aspect pufos al corpului, ce ascunde el de fapt si cam cum putem preveni aparitia pielii lasate daca am slabit foarte mult repede si destul de ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici