Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Iaurt sustine sanatatea sistemului digestiv


iaurt digestieDespre prebiotice si probiotice am scris si in trecut si deja beneficiile lor pentru sanatate sunt incontestabile. Iaurtul este unul dintre alimentele cele mai sanatoase, cu un continut serios de probiotice. Consumul zilnic de iaurt se pare ca poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon, prin actiunea bacteriilor lactive active existente in acest aliment, a declarat profesorul Radu Voiosu, medic primar hepatologie si gastro-enterologie si vicepresedinte al Societatii Romane de Gastroenterologie.

Citeste si despre beneficiile consumului de iaurt.

Bacteriile din iaurt sustin sistemul imunitar si digestia

Iaurtul este un aliment cu o multime de beneficii pentru pastrarea si promovarea sanatatii, care deriva atat din continutul sau nutritional, complet si bine echilibrat la nivelul nutrientilor majori, cat si din contributia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus si Streptococcus Thermophilus), a explicat profesorul Voiosu.

Aceste bacterii aduc consumatorilor beneficii pentru sanatate, precum imbunatatirea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactaza – despre alergii si intolerante alimentare am scris in trecut), stimularea sistemului imunitar, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative si suprimarea celor putrefactive.

Un rol foarte important al iaurtului in dieta este de a mentine flora intestinala echilibrata, conform spuselor expertului. Citeste despre si mai multe alimente care iti sustin sanatatea digestiva.

La impactul pe care il au fenomenele ce se produc asupra continutului intestinului gros, participa cu rol determinant flora bacteriana intestinala, un ecosistem bogat, divers si sensibil, avand un rol determinant in degradarea resturilor alimentare, dar si in protectia si stimularea mecanismelor fiziologice ce se petrec local. In cadrul acestui ecosistem intern, bacteriile lactice specifice iaurtului se integreaza si contribuie la mentinerea unei flore normale si eficace, care se exprima ulterior in fiziologia normala la nivel intestinal.

Tratament pentru dezechilibrul florei intestinale

Flora intestinala este supusa si ea unor agresiuni, prin consumul de medicamente, alcool, alimente cu PH scazut, imbatranire naturala. Toate acestea pot conduce la dezechilibrarea florei intestinale. De aceea, este necesara reimprospatarea bacteriilor ce compun flora intestinala prin consum frecvent de alimente ce contin bacterii lactice in stare activa, pentru asigurarea echilibrului global al organismului.

Iaurtul contribuie la purificarea organismului (reducerea generarii de toxine si substante chimice, dar si eliminarea mai rapida a celor existente). Studiile stiintidice efectuate pe grupuri de persoane sanatoase au demonstrat, in mod repetat pe esantioane diverse ca varsta si dispunerea geografica sau stil de viata si alimentar, efectul de reducere a duratei tranzitului intestinal si de imbunatatire a confortului digestiv.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Cat de sanatos este iaurtul?

Ai observat probabil ca selectia de iaurturi de pe piata este foarte variata. Desi branza de vaci si smantana sunt niste lactate mai comune, au devenit parca deja invechite, iar iaurtul (in special cel grecesc) a ...
 » mai mult...

Metode naturale si simple pentru o digestie mai buna

Desi nu este un subiect chiar atat de placut de dezbatut, digestia sanatoasa ar trebui sa ramana una dintre principalele noastre griji avand in vedere ca ea determina cam intreaga noastra stare de sanatate si stare de ...
 » mai mult...

De ce ma ingras? Motive pentru care avem kilograme in plus.

Imi place ca din cand in cand sa mai abordez si niste teme mai putin puse in dezbatere sau cel putin niste aspecte mai fine ale unor teme intens promovate. De aceasta data voi vorbi despre ingrasare si niste motive mai ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici