Lista E-urilor inofensive si naturale care nu sunt un pericol pentru sanatateDesi romanii nu au o alimentatie exemplara, de fiecare data cand auzim de conceptul de E-uri ne inspaimantam si parca ni se trezeste un fel de constiinta alimentara pe care din pacate o pierdem imediat ce am ajuns la raionul cu mezeluri sau dulciuri. Este adevarat ca E-urile dauneaza grav sanatatii, iar o lista cu E-urile daunatoare poti gasi intr-aun articol anterior, insa nu tot ceea ce este E este si nociv. Specialistii au ajuns la diverse concluzii, care mai pot varia in functie de sursa, care sunt limitele intre care organismul nostru suporta anumite componente, atat cat sa nu devina daunatoare pentru organismul nostru. Pentru ca anumite alimente sa fie mai apetisante, producatorii au creat subtante care sa le "sustina" pe cele existe deja in natura. Pentru acestea, desi sunt aprobate si omologate, mai exista inca anumite semne de intrebare si rezerve. Care sunt E-urile sanatoase?Fiecare stat isi da aprobarea pentru asemenea ingrediente si garanteaza astfel ca acesta se inscrie in limitele permise, fara a deveni nociv pentru organismul uman - cel putin acesta este principiul. E-uri mai putin nocive decat medicamenteleDa, ai citit corect, unele E-uri sunt chiar mai putin daunatoare decat un somnifer sau un antinevralgic, intrucat nu prezinta efectele secundare pe care medicamentele le-ar produce. Aceste E-uri sunt de fapt E-uri produse de natura, cele care fac ca in mod neartifical alimentele sa fie sanatoase si delicioase. Fara acesti compusi, alimentele consumate nu ar mai fi la fel de aromate si gustoase. John Kennety, un profesor de chimie australian, a creat o lista cu componentii naturali pe care ii produce o planta. Ce aditivi naturali putem gasi intr-un mar?
E300 - acid ascorbic E330 - acid citric E334 - acid acetic E363 - acid succinic E374 - niacina
E101 - riboflavina E140 - clorofila E160a - carotina E163 - antociani E181 - tannin
E260 - acid oxalic E270 - acid lactic E280 - acid proprionic E296 - acid malic
E440 - pectina Potentiator de gust si aroma E620 - acid glutamic Altele E921 - cistina
Aldehida acetica Hexanal Butan-1-ol Acetat de butil Acetat de propil Butanoat de propil Hexil propanoat Hexil hexanoat Nu toate E-urile sunt daunatoare sanatatii. Sub aceeasi denumire sunt ascunse si substante inofensive pentru organism, dintre care unele pot avea chiar beneficii: vitamine de sinteza, care au proprietati similare celor care provin din surse naturale, coloranti extrasi din fructe, legume si diverse plante si lecitina, despre care se spune ca ajuta la imbunatatirea memoriei. Vitamine ascunse sub numele de E-uri
Colorantii care nu dauneaza sanatatii
E-uri care conserva memoria
Cine este
Stefania Bia? Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness. InterviuAlte articole interesante pe aceeasi tema:Care sunt E-urile cele mai periculoase pentru sanatate si care sunt cele mai folosite in Romania?
Traim deja niste timpuri in care pe orice produs ai pune mana, risti sa te trezesti cu o imbinare de aditivi, coloranti, indulcitori, arome sau tot ce se poate mai artificial si numai cu un aliment de calitate nu. Se ...
Ai cumva colesterol ridicat? Suferi de diabet? Daca da, atunci cel mai probabil ai prin sertarele de la bucatarie cateva medicamente menite sa iti tina sub control aceste afectiuni. Vestea buna pe care ti-o voi este ca ...
Merele si untul de arahide reprezinta o gustare sanatoasa destul de clasica, insa nu uita ca asa cum merele au ceva calorii si nu iti permit sa le mananci in cantitati industriale, asa si beneficul unt de arahide are 95 ... | |
|