Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Pozitii de yoga pentru energie de dimineata


energie dimineataIn ultimele zile am tot cautat pozitii de yoga pentru incepatori pentru ca vreau sa incerc si aceasta abordare de intremare a corpului si a spiritului. Ma rog, poate exagerez putin, insa pe moment imi pun destul de mult increderea cel putin in calmul pe care mi l-a putea da un set de exercitii de yoga. Si daca stimulentele pentru energie nu te ajuta, atunci sa vedem daca exista metode mai naturale care iti si pun corpul in miscare pentru a te revigora!

Dar daca vreau si niste energie de dimineata, exista oare pozitii speciale in yoga pentru aceasta? Ei bine, se pare ca exista cateva exercitii pe care le poti incorpora in rutina ta de dupa trezire. Pe mine ma entuziasmeaza sa stiu ca exista cai atat de simple si placute de a scapa de apatia pe care o simt cand ma trezesc si pentru a ma incarca si cu energie pozitiva care va dura cel putin cateva ore, mai ales ca asupra mea cafeaua nu prea are efect si nici nu o beau dis de dimineata.

Daca intamplator poti obtine si un antrenament de tonifiere, atunci eu zic ca mai bine de atat nu se poate!

Ce exercitii de yoga sa practici pentru energie de dimineata?

Yoga clar este unul dintre cele mai bune antrenamente pe care le poti face dimineata cand esti cuprinsa de o lene de neimaginat (nu stiu tu, dar eu sigur sunt) si vrei sa gasesti o modalitatea prin care sa iti revigorezi corpul si mintea. Sa descoperim impreuna care sunt exercitiile de yoga care iti ofera energie si iti si tonifiaza musculatura.

Exercitiile de yoga efectuate cu regularitate sunt esentiale pentru mobilitatea corpului. Vei observa cum muschii ti se vor tonifia si durerile localizate in diverse zone ale corpului vor disparea. Desi am numit acest articol ca fiind unul dedicat pozitiilor pentru energizarea organismului, eu voi mentiona in cazul tuturor asanelor si multiplele alte beneficii pe care le au, pentru ca yoga intr-adevar are o multime de beneficii inclusiv pentru sanatatea noastra corporala.

warriorExercitiu pentru fund, coapse interioare, abdomen si umeri (Virabhadrasana 2)

Stand dreapta, departeaza-ti picioarele. Indoaie-ti piciorul drept pana cand formeaza un unghi de aproximativ 90 de grade si misca-ti degetele piciorului drept inspre exterior. Ridica-ti bratele pana sunt paralele cu solul la nivelul umerilor si tine palmele indreptate in jos. Expira si inhaleaza de 5 ori, numai pe nas, in timp ce iti mentii pozitia aceasta. Schimba picioarele si repeta. Acest exercitiu lucreaza foarte bine muschii picioarelor si ai bratelor dar iti intareste si abdomenul.

In aceasta pozitie iti intinzi bazinul, abdomenul si umerii, deschizi pieptul si plamanii, creste energia si puterea de concentrare, energizeaza picioarele obosite, stimuleaza organele abdominale, dezvolta echilibru si stabilitate, imbunatateste circulatia si respiratia, are efecte terapeutice asupra sciaticii, osteoporozei si infertilitatii.

ex yogaExercitiu pentru spate, glezne si picioare (Utkatasana  - pozitia scaunului)

Stai cu picioarele apropiate, umerii relaxati, bratele pe langa corp. Trage aer adanc in piept si ridica bratele deasupra capului, palmele sa fie indreptate una inspre cealalta. Indoaie-ti genunchii impingandu-ti fundul in spate. Acest exercitiu lucreaza muschii picioarelor, oferind protectie inclusiv zonelor mai sensibile din jurul genunchilor.

Aceasta pozitie de yoga nu este indicata celor cu durerile ale zonei lombare sau cu tensiune scazuta. Daca ai o senzatie de lesin, nu mai continua.

Pe de alta parte, aceasta pozitie intareste coapsele, gleznele, gambele si genunchii, este un bun exercitiu de stretching pentru umeri, deschide pieptul si inima, tonifiaza abdomenul si reduce durerile menstruale.

ex yogaExercitiu pentru fesieri si spatele piciorului (Setu Bandha Sarvangasana)

Dintr-o pozitie de supinatie (pe spate, cu fata in sus), picioarele indoite si bratele pe langa trunchi, ridica-ti fundul. Este o pozitie similara podului la saltea pe care il faceam si in scoala generala. Impinge-ti bratele in podea pentru a-ti ridica trunchiul. Numai picioarele, capul si umerii trebuie sa ramana pe sol. Mentine pozitia si respira adanc de 5-10 ori, apoi repeta acest exercitiu pentru inca 2-3 ori. Acest exercitiu se axeaza in mod deosebit pe tonifierea spatelui si a bicepsului femural, mai exact a partii din spate a piciorului.

Aceasta pozitie simpla si clasica de yoga aduce si o multine de beneficii organismului nostru. Aceasta pozitie stimuleaza organele interne, deci iti va ajuta digestia, controleaza sistemul nervos central, actioneaza ca un remediu natural impotriva depresiei, reduce simptomele menopauzei, reduce durerile de cap si de spate, imbunatateste circulatia ca majoritatea pozitiilor de yoga, aduce beneficii in privinta astmului, osteoporozei, sinusurilor blocate si hipertensiunii.

ex yogaExercitiu pentru toate zonele spatelui (Salabhasana)

Stand pe stomac cu bratele indoite in dreptul capului si palmele inspre sol, indreptate in fata sau cu bratele extinse in spate, daca esti la un nivel mai avansat, ridica-ti picioarele, capul si pieptul, in timp ce tragi aer adanc in piept in aceasta pozitie de 5 ori. Incearca sa iti ridici trunchiul si picioarele din ce in ce mai mult cand respiri. Repeta miscarea de 3-4 ori.

Acesta este exercitiul clasic al extensiilor pentru spate pe care vi l-am mai recomandat pentru antrenamentul spatelui si al tonifierii fundului, mai ales ca este usor de facut si acasa. De asemenea, intareste bratele, umerii, gambele si bazinul, imbunatatind postura si echilibrul. Stimuleaza organele din zona abdominala, te scapa de stress, iti stimuleaza starea de bine a corpului, mintii si spiritului.

Fii precauta daca ai probleme cu gatul, spatele sau coloana vertebrala. Desigur, femeile insarcinate trebuie sa evite aceasta pozitie.

ex yogaExercitiu pentru revigorarea intregului corp (Ustrasana - pozitia camilei)

Stand in genunchi, picioarele usor departate, sprijinindu-te pe varfurile degetelor, lasa-te pe spate. Miscarea poate fi facuta si cu palmele asezate pe zona lombara dar si cu ele deasupra calcaielor.

Exista si cateva contraindicatii ale acestei pozitii de yoga.Nu te sfatuiesc sa executia aceasta asana in cazul in care ai probleme articulare sau ai suferit o interventie la nivelul genunchiului, sau simti orice fel de durere la genunchi sau in zona lombara, evita aceasta pozitie. De asemenea, cei care au probleme cu tensiunea, cei care sufera de migrene si insomnii ar trebui sa evite ustrasana.

In schimb, este un exercitiu foarte bun pentru cei cu mobilitate scazuta, pentru imbunatatirea circulatiei, stimuleaza tiroida si stomacul si intareste spatele.

Exercitiu de stretching pentru energie (Marjariasana - pozitia pisicii)

cat poseAcest exercitiu ti-l recomand indiferent de momentul zilei, eu il integrez si seara ca metoda de incalzire pentru restul pozitiilor mele de yoga pentru relaxare. Yoga te poate relaxa, dar te poate si energiza in functie de ceea ce tu iti doresti sa obtii. Provoaca-ti putin rutina zilnica, pune-ti sangele in miscare si muschii la lucru. Te vei simti mai puternica pentru intreaga zi, iar aceasta foarta iti va oferi mai multa energie si incredere.

Pisica: iti descriu acest exercitiu foarte cunoscut pana si pentru relaxarea dupa sala. Stai pe genunchi si brate, ai grija ca incheieturile bratelor sa fie pozitionate direct sub umeri si degetele sa fie rasfirate larg. Simte cum se distribuie greutatea pe intreaga mana, inclusiv degete, nu numai pe incheietura. Genunchii sunt la distanta bazinului departati, laba piciorului este asezat pe sol si degetele mari se ating. Inspira aer cand iti ridici capul si noada, lasand zona abdominala indreptata inspre sol, inima fiind extinsa in fata. Expira in pozitia de pisica, cu spatele arcuit in sus, barbia inspre piept, trage buricul inspre coloana vertebrala. Continua inca 2-3 minute, miscandu-te lent la inceput si crescand viteza odata ce ti se imbunatateste flexibilitatea.

downward dogExercitiu pentru reimprospatare totala (Adho Mukha Svanasana)

Daca iti amintesti sa respiri corect dimineata, probabil ca vei mentine respiratia corecta pe tot parcursul zilei. Respiratul adanc scade stresul si imbunatateste activitatea cognitiva. Daca stai sincer si te gandesti de cate ori respiri constient, de cate ori respiri adanc, regulat si simti ca te revigoreaza, probabil ca ai putea numara pe degete. Prin concentrarea pe aceasta practica in momentul in care te dai jos din pat, te poti antrena astfel sa acorzi maxima atentie respiratiei pe intreg parcursul zilei.

Formeaza cu corpul un V mare, cu noada ridicata si varfurile infipte in sol, bratele si ele asezate pe sol. Lasa capul aplecat si preseaza in palme pentru a indrepta coloana vertebrala. Trage buricul catre coloana vertebrala si preseaza talpa piciorului pe pamant. Fa 5 runde de respiratie adanca in aceasta pozitie, inchizand ochii daca ai si ceva echilibru.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


Antrenamente scurte pentru acasa

Fiind si eu pe fuga in anumite zile, dar avand si chef de niste miscare, mi-am dat seama ca nu ar strica sa postez niste antrenamente scurte, intense si care cu siguranta ne vor accelera metabolismul si ne vor ...
 » mai mult...

Carnitina - mai mult decat un supliment pentru slabire

Un supliment care sa sustina o mai buna functionare a creierului si sa te ajute si sa slabesti? Oare exista asa ceva fara efecte secundare? Am auzit multe persoane speriate de ideea de a consuma amino acizi ca deja nu ...
 » mai mult...

Exercitii pentru picioare tonifiate demne de toata invidia!

A venit vara (desi uneori parca toamna vrea sa isi reintre in drepturi cu ploile sale infernale), insa un lucru este clar, temperaturile cresc si hainele devin din ce in ce mai subtiri. Din acest motiv va trebui sa ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici