Ai cont pe FitBody?Login
Nu ai cont încă?Fă-ți cont nou acum!

Retete sanatoase si dietetice pentru perioada de dupa sarbatori


retete sanatoaseE normal ca dupa sarbatori sa iti doresti si chiar sa simti nevoia sa mananci mai sanatos. Renunti la prajelile mai grele si te orientezi catre alimente mai slabe caloric, mai sarace in grasimi si probabil cu un continut ceva mai mare de apa si mai mic de sare. Ne amintim de cum e sa mancam alimente cu o cromatica variata, nu numai laptoase de la maioneza sau cu o crusta rumena ca o savuroasa prajeala.

Sa vedem cum arata niste retete mai dietetice pentru "recuperarea" de dupa sarbatori.

Rosii umplute cu salata de vinete

  • 10 rosii
  • 1 kg vinete
  • sare, piper
  • o ceapa
  • 100 ml ulei de masline
  • patrunjel

Mod de preparare:

Taie capacelul rosiilor si se scot semintele. Se lasa la scurs. In acest timp, prepare salata de vinete. Coci vinetele la cuptor si le cureti de coaja. Le lasi la scurs intr-o sita pentru o ora. Le toci bine si se amesteca cu uleiul si ceapa toccata marunt.

Odata salata pregatita, o pui in interiorul rosiilor. Deasupra se orneaza cu frunze de patrunjel.

Cosulete cu legume

Ingrediente:

  • 6 ardei grasi
  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 2 morcovi
  • 4 ciuperci
  • o gulie
  • 2 linguri ulei de masline
  • o legatura ceapa verde
  • 100 gr orez fiert
  • 50 gr porumb
  • sare, piper
  • 6 felii de lamaie

Mod de preparare:

Ardeii se decupeaza in jurul coditei si se curata bine de seminte. Rosiile, gulia, castravetele si ciuperciile se taie cubulete. Morcovii se dau prin razatoare iar ceapa se taie rondele. Toate legumele se amesteca cu ulei de masline si cu orezul fiert. Cu aceasta compozsite se umple fiecare ardei.

Se servesc cu o felie de lamaie pe fiecare ardei.

Iata cat de usor e sa prepari niste gustari sanatoase si extrem de gustoase. Bucura-te de o masa sanatoasa alaturi de cei dragi.

Mic dejun cu ou si branza

Prajeste bacon-ul intr-o tigaie incinsa pana se rumeneste frumos apoi umple o cratita cu 3/4 apa, adu-o la punctul de fierbere si da focul la mic.

Ingrediente:

  • 1-2 fasii de bacon
  • 1 bulcuta de paine, taiata pe jumatate
  • 1-2 triunghiuri de branza topita
  • 1 ou
  • jumatate de rosie taiata felii

Mod de preparare:
 
Prajeste bacon-ul intr-o tigaie incinsa pana se rumeneste frumos apoi umple o cratita cu 3/4 apa, adu-o la punctul de fierbere si da focul la mic.

Prajeste ambele bucati de paine dar si feliile de rosii putin, apoi intinde branza topita pe painea calda.

Cand apa fierbe, pune oul intr-o canita si toarna-l in apa astfel incat sa nu se imprastie. Se lasa cca 2-3 minute, dupa care se serveste pe painea cu branza, rosii, piper si bacon.

Sparanghel cu sunca si branza

Aranjeaza cate 2 felii de sunca si unge felia de deasupra cu 1 lingura de branza topita amestecata cu ceapa verde. Aseaza o tija de sparanghel pe fiecare din cele 2 felii umplute.

Ingrediente:

  • 255g sunca afumata deja feliata (30 de felii)
  • 5 linguri branza topita
  • putina ceapa verde tocata marunt (optional)
  • 15 bucati de sparanghel proaspat

Mod de preparare:
 
Incalzeste cuptorul la 175C.

Aranjeaza cate 2 felii de sunca si unge felia de deasupra cu 1 lingura de branza topita amestecata cu ceapa verde. Aseaza o tija de sparanghel pe fiecare din cele 2 felii umplute, pe branza,si ruleaza sunca in jurul sparanghelului. Toate bucatile rulate se pun intr-o tava, iar aceasta in cuptorul incins timp de cca 15-20 min.

Pachetele cu branza si spanac

Amesteca bine primele 6 ingrediente. Ca forma finala a preparatului poti taia aluatul in patratele, pune umplutura in mijloc, din care rezulta triunghiuri. Sau: intinde o parte din umplutura pe o margine a aluatului si ruleaza, ca in fotografia de mai jos.

Ingrediente clatite:

  • 1 ou batut
  • 280g spanac congelat taiat si scurs
  • 1 ceasca branza feta faramitata
  • 220g branza topita
  • 4 cepe verzi tocate fin
  • aluat foietaj sau de placinta
  • 1/3 ceasca unt, topit
  • piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare:

Amesteca bine primele 6 ingrediente.

Ca forma finala a preparatului poti taia aluatul in patratele, pune umplutura in mijloc, din care rezulta triunghiuri. Sau: intinde o parte din umplutura pe o margine a aluatului si ruleaza, ca in fotografia de mai jos.





Dificultate:
Incepator  ·  Mediu  ·  Avansat

Exercitii pentru:
Acasa  ·  La sala
Parte a corpului:
Abdomen  ·  Fund
Picioare  ·  Brate
Piept ·  Spate
Umeri
Cine este
Stefania Bia?

Nascuta pe data de 16.01.1989, Stefania si-a inceput cariera in atletism, in prezent fiind antrenoare de fitness si multipla Campioana nationala si Vicecampioana mondiala la disciplina Bikini Fitness.

Interviu




Alte articole interesante pe aceeasi tema:


8 retete si combinatii delicioase cu quinoa

Despre quinoa am vrut sa scriu inca de pe la inceputurile acestui site pentru ca mi-am dat seama ca este un superaliment si pentru ca merita atentia noastra deplina, indiferent daca avem o dieta echilibrata clasica sau ...
 » mai mult...

Pui cacciatore rapid

4 portii Timp de preparare: 40 minute Ingrediente pui cacciatore 30 grame de faina universala 800 grame de piept de pui dezosat fara piele un varf de sare un varf de piper 2 linguri ulei de masline ...
 » mai mult...

Dieta cu calorii negative si lista cu alimentele cu cele mai putine calorii?

Ai auzit si tu probabil de acea teorie (sau chiar dieta) cu caloriile negative. Sunt anumite voci care sustin ca dieta cu calorii negative presupune consumul unor alimente care au un efect caloric negativ, mai exact ca ...
 » mai mult...






FitBody.ro v1.0.
online din 15.10.2012
Membri online
21 vizitatori si
6 membri sunt acum online!

vezi toti membrii online
cauta membri
Despre noi
FitBody.ro este un produs HTD.

prezentare
termeni si conditii
publicitate
contact
Parteneri
FitBody.ro va recomanda:

Exercitii si tratamente celulita
Crestere inaltime

site-ul tau aici